Sikkerhet og utstyr

Audi Q7 er proppfull av sikkerhetsutstyr og vil sannsynligvis gjøre det svært godt i kollisjonstester. Komfort-utstyrslisten kunne imidlertid med fordel vært lengre.

Publisert
Sist oppdatert

Audi Q7 leveres med åtte kollisjonsputer som standardutstyr, deriblant sidekollisjonsputer for baksetepassasjerene og hodekollisjonsputer som dekker alle tre seterader. Elektronisk stabilitetsprogram (ESP) er selvsagt standardutstyr og aktive hodestøtter er på plass i forsetene.

Audi har også tatt seg råd til å utruste passasjerene på andre seterad med høydejusterbare sikkerhetsbelter, noe som er svært uvanlig. I tillegg har Audi kopiert Volvos smarte hodestøtte-løsning på både andre og tredje seterad. Denne løsningen går ut på at hodestøttene felles fremover i sammenheng med nedfelling av seter eller ønske om bedre sikt bakover. Fordi hodestøttene felles fremover, og ikke bakover som hos Mercedes-Benz, er det umulig å sette seg inn i baksetene uten å huske å sette dem opp igjen.

Moderat standardutstyrsliste

Når det kommer til komfortutstyr er imidlertid ikke listen like imponerende. Bilen er riktignok ikke ribbet, men kan heller ikke by på så veldig mye mer utstyr enn en 350.000-kroners familiebil. Det betyr to-sone klimaanlegg, rattbetjent radio, ryggesensor, regnsensor, fartsholder, en utvidet kjørecomputer, skinntrukket ratt og alufelger. I en bil i denne pris- og statusklassen synes vi blant annet automatisk nedblendbart bakspeil, innfellbare sidespeil og alarm burde vært på standardutstyrlisten. Det samme gjelder xenonlykter og elektrisk justering av førersetet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer