Tesla Model Y

Sikrest av alle

Får høyeste Euro NCAP-score noensinne.

Det går hardt for seg når Euro NCAP tester sikkerheten på biler. Her simuleres en direkte frontkollisjon med Tesla Model Y. Foto: Euro NCAP
Det går hardt for seg når Euro NCAP tester sikkerheten på biler. Her simuleres en direkte frontkollisjon med Tesla Model Y. Foto: Euro NCAP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med fem av fem stjerner – og en totalscore på 92 poeng – topper Tesla Model Y lista over de sikreste bilene Euro NCAP har testet, etter at testmetodikken ble gjort strengere for et par år siden.

Det er hele tre poeng foran Lexus NX og Subaru Outback, som tidligere toppet lista med 89 poeng hver seg.

To toppnoteringer

Model Y, som er produsert på Teslas fabrikk i Tyskland, får 97 poeng i kategorien for hvor godt den beskytter voksne passasjerer, og 98 poeng i kategorien for sikkerhetsassistanse, altså filholderasisstent, automatisk bremsing i faresituasjoner og den slags. Begge disse er toppscore hos EuroNCAP.

– I Euro NCAPs banetest presterer det kamerabaserte Vision-systemet bemerkelsesverdig godt for å forhindre kollisjoner med andre biler, syklister og fotgjengere, heter det seg i oppsummeringen.

Bare to ISOfix

Bilen får også full pott i krasjtesten for 6 og 10-år gamle barn, men får trekk for at det bare er de to ytterste baksetene som har ISOfix-fester, altså ikke i midten eller i passasjersetet. Kategoriscoren her blir derfor 87 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer