Fem på topp

Sikreste bruktbiler for unge familier

Med et lite barn og huslån er det ofte bruktbil som gjelder for en ung familie. Forskere har plukket ut de fem sikreste bilene for nye foreldre.

BESKYTTER BARNET: De fem bruktbilene på topp tilfredsstiller høye kravene til kollisjonssikkerhet og sikkerhetsutstyr. De beskytter det lille barnet i baksetet på beste måte. Foto: BeSafe
BESKYTTER BARNET: De fem bruktbilene på topp tilfredsstiller høye kravene til kollisjonssikkerhet og sikkerhetsutstyr. De beskytter det lille barnet i baksetet på beste måte. Foto: BeSafe Vis mer
Publisert

En barnevennlig og sikker bil står ofte høyt på listen til en nyetablert småbarnsfamilie. Bankkontoen er ofte slunken og derfor er det bruktbil det som regel dreier seg om.

Det britiske forsikringsselskapet Co-op Insurance, har sammen med Thatcham Reshearche Institut, satt opp et sett med kriterier og plukket ut de fem sikreste bruktbilene som passer til en ung familie. Instituttet,har jobbet med sikkerhet i biler helt siden starten i 1960 og gjennomfører blant annet kollisjonstester for EuroNcap.

I tillegg blir de brukt av både bilprodusenter og myndigheter som spesialister når det gjelder biler, sikkerhet og lovgivning.

Beskytter barnet

Blant kriteriene for å komme på denne listen, er først og fremst at bilen har fått toppkarakteren fem stjerner i EuroNcaps kollisjonstester. Det er lagt spesielt vekt på sikkerheten til det lille barnet i baksetet. Det er vurdert både front- og sidebeskyttelsen og hvor enkelt det er å feste barnestolen riktig i bilen. I tillegg har forskerne sett på om bilene har viktig sikkerhetsutstyr som automatisk nødbrems. I dag er dette standard på alle nye biler, men ikke alle brukte biler i familieklassen har dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.