BMWs tre nye lebiler

Sikter på Tesla

I løpet av de neste månedene lanserer BMW tre nye elektriske modeller. Først ut er nye i5 sedan, som kan bli en tøff konkurrent til Tesla.

VELDIG DYR ELLER LITT DYR: Nye BMW i5 sedan kommer i første omgang i to utgaver: Med firehjulstrekk og opptil 601 hester til litt over en million kroner. Eller med bakhjulsdrift og 340 hester fra i overkant av 700 000 kroner. Foto: BMW
VELDIG DYR ELLER LITT DYR: Nye BMW i5 sedan kommer i første omgang i to utgaver: Med firehjulstrekk og opptil 601 hester til litt over en million kroner. Eller med bakhjulsdrift og 340 hester fra i overkant av 700 000 kroner. Foto: BMW Vis mer
Publisert

BMW har lansert nye elbiler på rekke og rad de siste par åra. I fjor kom både den store SUV-en iX, sportslige i4 og den store sedanen i7.

Nå er åttende generasjon av fabrikkens 5-serie på vei og for første gang kommer den som ren elbil. Siden den kom i 1972 har den vært en bestselger blant luksusbilene i Norge.

I oktober ruller den nye sedanutgaven i5 ut på veien. Den har vokst både i lengde og bredde i forhold til dagens 5-serie og blir nå over fem meter lang. Den kommer i første omgang i to varianter: i5 eDrive40 og i5 edsrive M60.

V8-ytelser

- Et av slagordene til BMW har alltid vært «ren kjøreglede». Det gjelder også for våre elektriske biler. I nye 5-serie er det i5 e-Drive M60 som viderefører denne tradisjonen. Den får ytelser som ikke står noe tilbake for det du finner i dagens 5-serie med V8-motor, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Norge.

Denne modellen har to motorer med en samlet effekt på 517 hester, 795 newtonmeter dreiemoment og firehjulstrekk som standard. Bilen har også en kjøremodus som kalles Sport. Da øker ytelsen til 601 hester. Det betyr 0-100 kilometer i timen på 3,8 sekunder. Batteriet er på 81,2 kWt, som skal gi en rekkevidde på 516 kilometer under normal kjøring. Prisen starter litt over en million kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer