Ut med årsavgift - inn med trafikkforsikringsavgift

Siste året med årsavgift på bil

I 2018 blir årsavgiften på bil byttet ut med trafikkforsikringsavgiften.

SLUTT PÅ ÅRSAVGIFT: Fra og med 2018 betales «årsavgiften» på kjøretøyet ditt gjennom forsikringen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
SLUTT PÅ ÅRSAVGIFT: Fra og med 2018 betales «årsavgiften» på kjøretøyet ditt gjennom forsikringen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å betale årsavgiften på bilen din? Mandag 20. mars er nemlig siste frist for å betale denne regningen. Er du for sent ute får du automatisk en tilleggsavgift på 250 kroner, et tillegg du ikke kan diskutere deg unna.

Dette er imidlertid siste gangen du som bileier betaler avgiften på denne måten. Fra og med 2018 vil årsavgiften på bil gå over til å bli trafikkforsikringsavgift - en avgift som skal faktureres gjennom bilforsikringen din. Altså, verken til Skatteetaten eller Tollvesenet.

Kan deles opp og forenkles

Bakgrunnen for omleggingen er statens ønske om å redusere administrasjonskostnadene knyttet til den tradisjonelle bilavgiften. Derfor er det forsikringsselskapene som nå får ansvaret med å kreve inn årsavgift, sammen med ansvarsforsikringen.

Omleggingen er forventet å forenkle og gi større fleksibilitet for bileierne. Og siden den nye avgiften vil følge forsikringsavtalen på kjøretøyet, kan den deles opp.

– I stedet for å betale ett stort beløp én gang i året, blir beløpet fordelt etter hvordan du betaler bilforsikringen din. Noen betaler månedlig, andre kvartalsvis eller årlig, forklarer fagansvarlig for motor i Storebrand Forsikring, Mats Sæterkvist i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer