Nye elbiler

Siste bensinbil

Cupra lanserer tre nye modeller.

SISTE: Cupra Terramar blir selskapets siste med forbrenningsmotor. Foto: Cupra.
SISTE: Cupra Terramar blir selskapets siste med forbrenningsmotor. Foto: Cupra. Vis mer
Publisert

Den spanske bilprodusenten Cupra melder at de skal lansere tre nye lbiler innen 2025. Det skriver Reuters. Den første - som blir selskapets siste bensinbil - kommer i 2024.

Siste bensinbil

Det første er snakk om en SUV, som har fått navnet Terramar, og vil bli levert med enten «vanlig» forbrenningsmotor, eller som plug-in hybrid.

Dette er en søstermodell til Audi Q3, og skal være selskapets siste bil med forbrenningsmotor. Produsenten har planer om å kun levere elektriske biler innen 2030, skriver magasinet Autocar. Bilen vil skulle kunne kjøre nesten 100 kilometer på kun strøm.

To elbiler

I tillegg til dro de sløret av elbilene Tavascan og Urban Rebel.

Førstnevnte er er en SUV, og slekter på Volkswagen ID.5, mens den andre blir en mer sporty bybil, noe navnet også antyder.

- På mellomlang sikt er målet vårt å levere 500 000 biler per år og jobbe videre med vår internasjonale ekspansjon inn i nye markeder samt å gå inn i nye segmenter, sa Cupra-sjef, Wayne Griffiths i forbindelse med avdukingen ifølge Reuters.

Cupra Terramar og Tavascan er ventet på markedet i 2024, mens Urban Rebel skal komme året etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.