Siste pust fra Bobla

Etter 69 år og 21 millioner produserte biler, legger Volkswagen nå ned produksjonen av den allerede legendariske Bobla.

Siste pust fra Bobla
Publisert
Sist oppdatert

En viktig periode i verdens bilhistorie er forbi i det den aller siste Bobla av den gode, gamle sorten, forlater Volkswagen-fabrikken.

Bilen ble designet av Ferdinand Porsche, som fikk i oppdrag å produsere en billig bil for det tyske folk, som blant annet måtte "ha plass til tre soldater og ett maskingevær".

Bobla er ikke bare en av verdens mest solgte biler, den har også hatt en stor symboleffekt gjennom tidene. Da den for første gang ble produsert i Tyskland i 1945, tett overvåket av de allierte, skulle produksjonen være et symbol på Tysklands økonomiske gjenoppreisning.

På 60-tallet ble Bobla og VW-bussen de nye favorittbilene til hippiene og andre som ville opponere mot det pengestyrte amerikanske samfunnet og de store amerikanske bilene .

I 1969 kom den første filmen om Herbie, og Bobla fikk kultstatus over hele verden.

Utholdende

Ingen annen bil har holdt stilen slik som Bobla. Både Toyota Corolla og VW Golf har solgt mer enn Bobla på verdensbasis, men begge disse har gjennomgått flere endringer. Den siste bobla som rullet ut fra fabrikken i år, er i hovedtrekk lik den Ferdinand Porsche designet og som ble produsert i Tyskland i 1945.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer