Fjerner trafikkfilm

Sitron-trikset gir super-sikt

Trikset er like enkelt som det er genialt; Med en halv sitron blir du kvitt oljefilmen og skitten som vann og såpe ikke klarer å fjerne fra frontruta på bilen.

TIPS: Med dette enkle grepet får du bukt på trafikkfilmen som legger seg på frontruta. Video: Rune Korsvoll. Vis mer
Publisert

Den lave vårsola kan gjøre det ekstra utfordrende å få god sikt til det som skjer rundt deg i trafikken.

Rester fra asfalt, olje og salt har lagt seg som en grå hinne på utsiden av frontruten. Spylervæsken klarer ikke å fjerne den. Med noen dårlige spylervæsker kan det nesten bli verre. Ei heller en runde med såpe og vann i vaskemaskinen løser problemet.

Kjerringråd som funker

Da er det sitron-trikset som gjelder. Det høres ut som et dårlig kjerringråd, men det funker.

Etter at du har fjernet den verste skitten fra frontruta med såpe og vann, tar du rett og slett en halv sitron, gnir den over hele frontruta og venter et minutts tid. Deretter er det bare å skylle av med rent vann.

ETT MINUTT: Det tar ett minutt å fjerne gi frontruta en omgang med sitronsaft. Foto: Rune Korsvoll
ETT MINUTT: Det tar ett minutt å fjerne gi frontruta en omgang med sitronsaft. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

Bilekspert Jan Ivar Engebretsen, i NAF avdeling Øvre Romerike, sverger selv til dette trikset.

Krystallklar sikt

- Etter en vinter med salting og olje som piggdekk sliter opp fra asfalten kan trafikkfilm på ruta være et problem. Du klarer som regel å bli kvitt møkka på frontruta, men den grå filmen som reduserer sikten sitter igjen, sier Engebretsen. Han forklarer hvorfor sitron-trikset er effektivt.

- Syren i sitronsaften løser opp filmen som såpe, vann eller spylervæske ikke klarer å fjerne. Dra sitronen over vindusvisker-bladene også, men husk; Det er viktig at du har vasket frontruta ren for møkk først, ellers drar du bare skitten utover og kan lage riper.

HUSK INNSIDEN: En klut med salmiakk-vann er de som mest effektivt fjerner støv og skitt som har samlet seg på innsiden av frontruta. Foto: Rune Korsvoll
HUSK INNSIDEN: En klut med salmiakk-vann er de som mest effektivt fjerner støv og skitt som har samlet seg på innsiden av frontruta. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

Salmiakkvann på innsiden

Dersom du etter dette synes at frontruta fortsatt ikke er helt ren, skyldes det bare en ting – du har glemt innsiden. Her har det i løpet av vinteren lagt seg et lag med støv og skitt. Det hindrer sikten, men ikke minst gjør det at dugg lett bygger seg opp på fuktige dager.

Med en klut og litt varmt salmiakkvann fjerner du det som er av fett og forurensing på innsiden av frontruta. Da har du krystallklar sikt og hindrer samtidig dugg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer