Fjerner trafikkfilm

Sitron-trikset gir super-sikt

Trikset er like enkelt som det er genialt; Med en halv sitron blir du kvitt oljefilmen og skitten som vann og såpe ikke klarer å fjerne fra frontruta på bilen.

TIPS: Med dette enkle grepet får du bukt på trafikkfilmen som legger seg på frontruta. Video: Rune Korsvoll. Vis mer
Publisert

Den lave vårsola kan gjøre det ekstra utfordrende å få god sikt til det som skjer rundt deg i trafikken.

Rester fra asfalt, olje og salt har lagt seg som en grå hinne på utsiden av frontruten. Spylervæsken klarer ikke å fjerne den. Med noen dårlige spylervæsker kan det nesten bli verre. Ei heller en runde med såpe og vann i vaskemaskinen løser problemet.

Kjerringråd som funker

Da er det sitron-trikset som gjelder. Det høres ut som et dårlig kjerringråd, men det funker.

Etter at du har fjernet den verste skitten fra frontruta med såpe og vann, tar du rett og slett en halv sitron, gnir den over hele frontruta og venter et minutts tid. Deretter er det bare å skylle av med rent vann.

Bilekspert Jan Ivar Engebretsen, i NAF avdeling Øvre Romerike, sverger selv til dette trikset.

Krystallklar sikt

- Etter en vinter med salting og olje som piggdekk sliter opp fra asfalten kan trafikkfilm på ruta være et problem. Du klarer som regel å bli kvitt møkka på frontruta, men den grå filmen som reduserer sikten sitter igjen, sier Engebretsen. Han forklarer hvorfor sitron-trikset er effektivt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.