Sjefs-Jeep med plass til syv

Nye Commander flørter med ur-SUVene, og det er ikke vanskelig å se for seg bilen med imitert tre klistret på dørene og bilen full av unger og bikkjer.

Publisert
Sist oppdatert

Det er nesten noe romantisk over den kasseaktige formen, og det er nok ikke tilfeldig at bilen vekker assosiasjoner til 60-tallets Grand Wagoneer. En ting som skiller er imidlertid at mens forbildet var toppmodellen på sin tid, vil nok Commander være et mer praktisk og romslig alternativ til den mer forfinete Grand Cherokee.

Samme tanker

En syvseter er naturlig nok en bil som må tåle røffere bruk enn en vanlig femseter, og det ser ut som Land Rover med sin Discovery 3 og Jeep med nye Commander tenker ganske likt. Det er ikke bare forhøyningen i taket over baksetetet som likner; modellfilosofien likner litt den også. For begge syvseterne er mer praktiske biler, og begge merkene tilbyr luksusaktige alternativer for de som ikke trenger alle setene.

Lengre hekk

Jeep Commander og Jeep Grand Cherokee er søskenmodeller med Mercedes-Benz M-klasse som fetter. I forhold til Grand Cherokee er Commander litt lengre og litt bredere, og brorparten av lengdeforskjellen er lagt til bak for at det skal bli plass til en tredje seterad. Akselavstanden er den samme. Setene er plassert med høydeforskjell bakover, slik at de som sitter i tredje seterad vil kunne se over de foran seg. I Commander kan begge de bakre seterekkene felles ned i gulvet, og lasteromsgulvet skal da bli ganske flatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer