Sjefs-Volvoen S80 klar

Den særeste tekniske dubbeditten er en hjertelydssensor som advarer deg hvis noen har gjemt seg i bilen.

Publisert
Sist oppdatert

Kanskje ikke verdens nyttigste utstyr her i Norge, men det kommer i en pakke med en avansert fjernkontroll som på forhånd kan gi deg beskjed om bilen er låst eller forsøkt brutt opp.

Snill og elegant

Kanskje nye Volvo S80 er førstemann i en trend mot litt mindre aggressive griller, og på bildene ser det ut som Volvo har fått til elegante luftinntak i front. Bak er de karakteristiske Volvo-kjennetegnene med kraftige skuldre og baklykter som utgjør karroserihjørnene også til stede.

Innvendig er S80 er fortsettelse av Volvo-spesialiteter, og brødfjelen på høykant som utgjør midtkonsollen er på plass. Det gir dashbordet en luftig følelse, i alle fall sett fra siden, og i S80 fortsetter brødfjelen hele veien bakover til bakkant av midtarmlene.

Bitteliten rekkesekser

Volvo skal ha motorene på tvers, og det gjør mange sylindere vanskelig. Fra tidligere har de fått Yamaha til å lage en spesielt liten V8er med 315 hestekrefter, og nytt for S80 er en egenutviklet rekkesekser som ikke skal ta mer plass enn de tradisjonelle femmerne.

Rekkesekseren på 3,2-liter yter 238 hestekrefter og leverer 320 Nm, og den kompakte størrelsen kommer blant annet av at drivsystemet for kamaksler, generatorer og pumper delvis er flyttet inn i motorblokken. På den måten blir det plass til en sekstrinnsautomatgirkasse ved siden av rekkesekseren som selvsagt står på tvers.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer