Sjekk Bike Sense - syklistdetektoren!

Denne Jaguaren har et system som varsler om syklister i nærheten. Møt Bike Sense.

IKKE ÅPNE! Her lyser det opp mens dørhåndtaket vibrerer, og syklisten kommer helskinnet forbi. Foto: JAGUAR LAND ROVER
IKKE ÅPNE! Her lyser det opp mens dørhåndtaket vibrerer, og syklisten kommer helskinnet forbi. Foto: JAGUAR LAND ROVER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som kjent er sykling, og da særlig i byer som ikke er godt tilrettelagt for det - som London, Paris eller for den saks skyld Oslo, en potensielt svært helseskadelig aktivitet.

Kreative grep

Nylig presenterte Jaguar Land Rover et nytt system som rett og slett fjerner alle blindsoner for føreren. Nå går de ett steg videre.

En dult i skulderen, vibrerende gasspedal eller et varsel som imiterer en sykkelklokke er ifølge den britiske bilprodusenten det mest effektive for å hindre sammenstøt mellom bil og syklist.

Systemet er også under utvikling med tanke på motorsyklister og fotgjengere.

Nå har de gjort klar en demo-video (se nederst i artikkelen). Denne viser hvordan deres nye sikkerhetssystem, ved navn Bike Sense, fungerer i praksis.

Systemet er et nytt ledd i den britiske produsentens innsats for å finne nye og kreative veier til forbedret trafikksikkerhet.

For eksempel utvikler Jaguar det de kaller den virtuelle frontruten.

Dunker, vibrerer og ringer

Sykkel mot bil er rått parti og dessverre skjer det svært mange ulykker på grunn av uoppmerksomhet og/eller mangel på disiplin i trafikken. Ifølge Statistisk Sentralbyrå omkom 12 syklister på norske veier i fjor. Langt flere ble skadet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer