Essen Motorshow

Sjekk bildene fra verdens morsomste bilmesse!

Essen-messen er et fyrverkeri av et bilshow og mye mer enn verdens største tuning-messe. Dinside var der. I første omgang viser vi dere samlingen av superbiler.

ESSEN MOTOR SHOW 2017: Rett i forkant av messe-åpningen poserer en modell sammen med Mercedes-AMG Vision Gran Turismo. Foto: Messe Essen
ESSEN MOTOR SHOW 2017: Rett i forkant av messe-åpningen poserer en modell sammen med Mercedes-AMG Vision Gran Turismo. Foto: Messe Essen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober i fjor kunne vi fortelle om Oslo Motor Show, en heidundrendes bilmesse som ble besøkt av over 40.000 mennesker.

Det er likevel en dverg i europeisk sammenheng: I løpet av en drøy uke i desember ble bilmessen i Essen besøkt av 356.000 personer og over 500 utstillere hadde tatt plass i de 12 messehallene på Gruga Park-området utenfor Essen i Ruhr-området i Tyskland. Essen er dermed den nest største bilmessen i Tyskland (etter Frankfurt, som ble arrangert i september), og gikk i år av stabelen for 50. gang.

Blomstrende bilkultur

Jubileet ble behørig markert med ekstra festivitas og -som vanlig - et imponerende oppbud av spektakulære biler - og diverse utstyr og gjenstander knyttet til den blomstrende tyske bilkulturen.

Til og med elbiler, hybrider og bildelingsløsninger var det plass til i år!

Her har vi samlet sammen et begrenset utvalg av det som var å se i det som ble den store finalen bil-året 2017 og starter med messens egen oppsummerings-video:

Superbiler

Til ære for de 50 årene, ble også et celebert utvalg fra 50 år med supersportsbiler stilt ut. Her er noen av dem (klikk på dem for å se stor versjon):

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer