Sjekk datoen på tettemiddelet

Har du ikke reservehjul til bilen? Sjekk best før-datoen på reparasjonskit-et.

Slike reparasjonskit følger gjerne med nyere biler. Før uhellet er ute bør du sjekke best før-datoen på tettemiddelet, eller vurdere reservehjul. Foto: Øyvind Paulsen
Slike reparasjonskit følger gjerne med nyere biler. Før uhellet er ute bør du sjekke best før-datoen på tettemiddelet, eller vurdere reservehjul. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere nye biler leveres uten reservehjul, men har derimot et såkalt reparasjonssett til bruk ved eventuelle punkteringer som skal tette igjen hullet i dekket.

Men visste du at slike tettemiddel går ut på dato?

>> Sånn kjører du langt på én tank

Går ut på dato

Reparasjonssettene fungerer på følgende måte: De består av en kompressor som man kobler til bilens sigarettenner, og en slange med tettemiddel som man sprøyter inn i ventilen på dekket ved punktering. Man får også kjøpt såkalt dekkfiks på bensinstasjonene, som er en enklere variant.

Ifølge Tore Lillemork, teknisk direktør i Bilimportørenes Landsforening, er hensikten med reparasjonssettene som følger med nyere biler først og fremst å spare vekt og plass.

At tettemiddelet går ut på dato, tror han ikke folk flest er klar over.

– Antakelig er det som oftest brukbart lenge etter at datoen har gått ut. Vil man være på den sikre siden, får man kjøpt nytt tettemiddel hos merkeforhandlere, men også bensinstasjoner og bilrekvisita har lignende produkter, sier Lillemork til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer