Vinterdekk

Sjekk dem nå

De kan se fine ut, men denne koden avslører dekkene dine.

Publisert
Sist oppdatert

Høsten har kommet, og det begynner å bli dags for å tenke på hjulskift. Har du ikke lagt om ennå, begynner det å haste. Fra 1. november er det krav om å ha minimum tre millimeter mønsterdybde.

Før du legger om, bør du imidlertid sjekke tilstanden på dem.

Som nevnt over, skal vinterdekk ha minimum tre millimeter mønsterdybde, men det er også en annen viktig ting du bør sjekke.

Blir dårligere

Før du skifter til vinterdekk, bør du nemlig sjekke tilstanden på dekkene. Gummien vil nemlig miste viktige egenskaper som følge av slitasje, alder og hvor langt og hvordan du kjører.

- Etter tre år bør du sjekke mønsterdybde og kvalitet, og når dekkene fyller fem år bør du vurdere nye selv om du kjører lite, råder skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i en pressemelding.

Etter som åra går, kan vinterdekkene dine bli nærmest ubrukelige.

- Det som er spesielt med vinterdekk er at det tar mye lengre tid å slite ned mønsteret, enn på sommerdekk. Det betyr at du gjerne kan ha vinterdekk som både er åtte og ti år gamle, med et mønster som fortsatt er godt over minstekravet på 3 millimeter. Men til tross for et godt mønster kan dekkene være nærmest ubrukelige, har dekkekspert Jukka Antila tidligere forklart overfor DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer