Elektrisk «Passat»

Sjekk den rekkevidden

Når VW ID.7 kommer til høsten, skal gamle Passat-eiere fristes til å kjøre elektrisk. Det sørger blant annet en rekkevidde på 70 mil for.

STASJONSVOGN: VW ID.7 er den elektriske arvtakeren til populære VW Passat. Designet på ID.Space Vizzion viser en bil som er så og si klar for produksjon. Foto: VW
STASJONSVOGN: VW ID.7 er den elektriske arvtakeren til populære VW Passat. Designet på ID.Space Vizzion viser en bil som er så og si klar for produksjon. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VW har stor suksess med de elektriske SUV-ene ID.4, ID.5, og ikke minst Golf-arvtaker ID.3. Om noen måneder er det klart for bilen som skal overta for populære Passat. Den skal sørge for at de trofaste eierne av bensin- og dieselbiler skal ta steget over i en elektrisk bil. Navnet blir ID.7 – en svært aerodynamisk bil som kommer både som sedan og stasjonsvogn.

Foreløpig er VW tilbakeholdne med detaljer om den nye bilen, men det er klart at den skal bygges på den samme plattformen som ID.4. Det betyr at den blir rundt 4,80 meter lang. Den blir da litt større enn Tesla Model 3, men en god del mindre enn Model S.

Stor plass

Med batteriet i bunnen og et helt flatt gulv, betyr det også at ID.7 kommer til å få langt større plass innvendig enn dagens fossil-Passat.

Når det gjelder utseendet, kommer ID.7 i stor grad til å bygge på studiene ID.Vizzion og ID. Space Vizzion som VW viste oss for et par år siden.

I tillegg får den trolig mye av den samme teknologien som ID.4. Det vil si at den kommer i utgaver både med firehjulstrekk og bakhjulsdrift. Basisutgaven vil kunne ha en motor på rundt 170 hester, mens bilen med firehjulstrekk får rundt 300 hester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer