Utviklingen i elbilandelen i Norge

Sjekk den utviklingen!

I 2011 var elbilandelen i nybilsalget på 1,4 prosent - nå er den godt over 50. Sjekk grafen og tallene!

VW Golf og arvtakeren VW ID.3 stod for hele 12 822 registreringer på det norske markedet i fjor. Nå stjeler elbilene stadig større markedsandelen for hvert år som går. Foto: Øystein B. Fossum
VW Golf og arvtakeren VW ID.3 stod for hele 12 822 registreringer på det norske markedet i fjor. Nå stjeler elbilene stadig større markedsandelen for hvert år som går. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Antall elbiler på det norske markedet øker utrolig raskt. Årlig blir det satt nye rekorder i elbilsalget, og fjoråret var naturligvis ikke noe unntak.

I 2020 ble det nemlig solgt over 76 000 nye helelektriske biler i Norge. Det er mer enn 16 000 flere enn året før, som hadde 14 000 flere elbil-registreringer enn 2018.

Slik har utviklingen holdt på, siden 2010, da det kun ble registrert beskjedne 28 elbiler her til lands.

Tar andeler

Som Dinside allerede har vist, passerte andelen i forhold til de konkurrerende drivlinjene for første gang 50 prosent i 2020. Med nesten 2000 nye elbiler i 2011 var andelen på én prosent. På ti år har andelen med andre ord steget med 53 prosentpoeng.

Og for hvert år har elbilene bare forsynt seg med enda større deler av registreringskaka, til de nå har jafset i seg over halvparten. Årsaken ligger naturligvis både i de norske insentivene og at utvalget blant elbilene endelig er på vei til å bli bra.

– Utviklingen har gått raskere enn mange trodde. Dette viser at elbilpolitikken virker, og at folk er med på omstilling når virkemidlene er positive, i form av avgiftsfritak på en rekke ting. Samtidig har utvalget av elbiler økt godt de siste åra, kommenterer senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer