1938-rekorden på 432,6 km/t på Autobahn feires

Sjekk den vanvittige Mercedesen!

På Pebble Beach i California, et av verdens mest prestisjetunge bilshow, slår Mercedes-Benz virkelig på stortromma i år, med denne oppsiktsvekkende skapningen som feirer et veldig spesielt jubileum.

RETROVISJON: Mercedes-designsjef Gorden Wagener viser designdetaljene på konseptbilen Vision EQ Silver Arrow, en hyllest til rekordbilen fra 80 år siden. Foto: Daimler
RETROVISJON: Mercedes-designsjef Gorden Wagener viser designdetaljene på konseptbilen Vision EQ Silver Arrow, en hyllest til rekordbilen fra 80 år siden. Foto: Daimler Vis mer
Publisert

Den høyeste hastigheten som noengang er målt på motorveien i Tyskland - Autobahn, er 432,59 kilometer i timen. Rekorden ble satt i januar 1938 i en Mercedes Benz W125 i versjon «Rekordwagen», med en V-12-motor på strekningen mellom Frankfurt og Darmstadt i det nådeløse oppgjøret mellom Mercedes-Benz og Auto-Union om hvem som hadde den raskeste bilen.

Fartsfantomene fra begge produsenter ble for øvrig kalt «sølvpiler» fordi de blanke aluminiumskarosseriene ikke var lakkert - for å spare vekt.

Caracciola fikk rekorden knepent

Det var fabrikkføreren Rudolf Caracciola som oppnådde den utrolige hastigheten for Mercedes, kort tid etter at hans rival Bernd Rosemeyer i en Auto Union Streamliner V16 hadde greid 432 km/t på den samme strekningen. Da Rosemeyer derpå forsøkte å sette rekord igjen, blåste bilen hans av veien og Rosemeyer omkom.

Det er opplagt at 80-årsjubileet for en slik begivenhet må markeres og det gjør Mercedes på en spektakulær måte med denne nytolkningen av «sølvpil»-konseptet. W125-løpsbilene som rekordbilen var basert på, hadde tilnavnet Silberpfeile og konseptbilen som nylig ble vist i anledning bilshowet Pebble Beach i California er en hyllest til den «heroiske generasjonen» - med navnet Vision EQ Silver Arrow.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer