Sjekk denne lappen

Du har fått vinterhjulene på bilen og da gjenstår bare en viktig ting: å sjekke lufttrykket. Hvor mye luft skal det egentlig være i dekkene på bilen min?

HER STÅR RIKTIG TRYKK: Mange vet det ikke, mende fleste biler har en slik lapp på innsiden av B-stolpen rett ved førersetet som viser hvor mye luft det skal være i dekkene på bilen. Foto: Rune Korsvoll
HER STÅR RIKTIG TRYKK: Mange vet det ikke, mende fleste biler har en slik lapp på innsiden av B-stolpen rett ved førersetet som viser hvor mye luft det skal være i dekkene på bilen. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange dropper å sjekke lufttrykket i dekkene etter at de har satt vinterhjulene på bilen. Kanskje fordi de ikke vet hvor mye luft det skal være i dekkene. Kontroller som dekkbransjen har gjort, viser at nesten halvparten av bilistene kjører rundt med feil lufttrykk. De satser på at alt er som det var da hjulene ble tatt av i vår.

Det er imidlertid ikke sikkert. Ofte mister dekkene noen pund under lagring. Dropper du å sjekke lufttrykket kan det koste deg flere tusenlapper i for tidlig utslitte dekk.

Her er svaret

Mange er usikre på hvor høyt trykket i dekkene på bilen skal være. Svaret finner du enkelt på denne lappen som er klistret på innsida av den såkalte B-stolpen på førersiden foran. De aller fleste moderne biler har en slik lapp. Den gir informasjon om dekktrykket i hjulene foran og bak når du kjører med få eller mange passasjerer i bilen. Den har ofte også informasjon om hvor mye luft det skal være i forskjellige dekkdimensjoner.

Har du en eldre bil som produsenten ikke har utstyrt med en slik lapp, må du bla deg gjennom instruksjonsboka til bilen. Der skal dette stå.

På enkelte biler kan det også være at fasiten skjuler seg på innsida av tanklokket.

Koster deg 4000

Hvorfor det er så viktig å kjøre med riktig lufttrykk, var vi så vidt inne på i starten av saken.

For det første vil feil lufttrykk føre til at dekket slites mye fortere. Det gjelder med for mye luft, men som regel er det for lite det er snakk om.

Tester som Continental har gjort viser at dersom du har 30 prosent for lavt trykk i dekkene, vil levetida til dekkene halveres. I praksis vil det si: Kjører du med 1,9 bars trykk i dekkene i stedet for 2,5, som ofte er vanlig, kan levetida til dekket halveres.

Et sett med dekk som du normalt kunne kjørt på i fire-fem sesonger, vil være utslitt på to-tre sesonger. Med en pris på 10 000 kroner for fire nye dekk, har du kanskje svidd av 4 000 kroner helt unødvendig.

ENKELT: Dekktrykket sjekker du enkelt med denne som du finner på nærmeste betjente bensinstasjon. Foto: Rune Korsvoll
ENKELT: Dekktrykket sjekker du enkelt med denne som du finner på nærmeste betjente bensinstasjon. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

For deg med elbil

Kjører du elektrisk bil er riktig dekktrykk viktig også av en annen årsak. For lavt trykk i dekkene vil gi økt rullemotstand og høyere strømforbruk. En økning i rullemotstand og forbruk på 10 prosent, vil si det samme som at rekkevidda på elbilen kuttes med 10 prosent.

Feil lufttrykk gir også bilen dårligere kjøreegenskaper. For mye eller for lite luft, vil gjøre anleggsflaten mot asfalten mindre. Det betyr dårligere veigrep, som igjen gir dårligere bremsegrep, sidegrep og grep når du skal opp den bratte bakken med is eller snø. I tillegg øker sjansen for vannplaning i lavere hastigheter.

Det er med andre ord bare en ting å gjøre: Kjør innom nærmeste energistasjon og sjekk dekktrykket.

(Elbil24)

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer