Luftløse dekk

Sjekk dette dekket

Du slipper bekymringen for punktering. I tillegg skal det være mer komfortabelt og ha bedre holdbarhet.

VARER LENGRE: Du slipper å sjekke lufttrykket og dekket opererer alltid under optimale forhold for minst mulig slitasje. Det er en av fordelene med dette luftløse dekket, ifølge Goodyear. Foto: Goodyear.
VARER LENGRE: Du slipper å sjekke lufttrykket og dekket opererer alltid under optimale forhold for minst mulig slitasje. Det er en av fordelene med dette luftløse dekket, ifølge Goodyear. Foto: Goodyear. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er på vei inn i en ny tid med bilen: Tunge elbiler, bildelingstjenester, selvkjørende biler og nye biler som leveres uten reservehjul eller jekk for å spare vekt, forbruk og utslipp. For å svare på disse utfordringene utvikler Goodyear nå et nytt dekk uten luft.

Michael Rachita er sjef for Goodyears utviklingsprogram for luftløse dekk. Han tror at dekk med luft alltid vil finnes, men at dekk uten luft vil kunne løse en del av utfordringene som transportsektoren vil få i åra framover:

Varer lengre

- Vi er på vei inn i en verden hvor selvkjørende kjøretøyer blir vanligere. I tillegg er bildeling og fåte-ordninger med forskjellige biltyper under stadig utvikling. Da blir vedlikeholdsfrie dekk stadig viktigere. I dekk uten luft er det ikke nødvendig å sjekke lufttrykket. Dermed elimineres blant annet problemet med økt slitasje på grunn av feil trykk, som gjør at dekket lever lengre. Vårt nye dekk er i tillegg bygget opp slik at du kan kjøre videre selv etter en hendelse som ellers ville gitt punktering, forklarer Rachita i en pressemelding.

Punkterer ikke

Moderne biler har både kameraer, lidar, radar og GPS som styrer alle de nye sikkerhetssystemene. Hvis ett av disse systemene faller ut, vil et annet overta jobben for å sikre at kjøretøyet kan fungere optimalt. Når et luftfylt dekk punkterer, må du som regel ringe etter hjelp og bilen blir fraktet til et verksted for å få nytt dekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.