Skifte til vinterdekk

Sjekk dette før du skifter

Skal du til fjells denne høstferien, bør du sterkt vurdere å legge om til vinterdekk. Men ikke gjør det før du har sett vår video!

VINTERDEKK: Vinteren nærmer seg, og kanskje skal du kjøre til fjells i høstferien? Her er det du bør sjekke før du bytter om. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høst innebærer blant annet lavere grader på termometer, og mange bør legge om til vinterdekk før de kjører til fjells i høstferien.

Meldt farlig føre

For det kan det være gode grunner til. Det er blant annet sendt ut gult farevarsel for snø i fjellstrøkene i Sør-Norge.

– I fjor var det 1500 trafikkulykker fredag før høstferien, og det er grunn til å frykte at tallet blir enda høyere i år på grunn av værvarselet, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Flere biler på veiene denne høstferien

Ifølge NAF er det fredag ettermiddag det er meldt størst utfart, og de forventer ekstra stor utfart denne høstferien. Dette skyldes først og fremst coronapandemien, og det faktum at det er uaktuelt for de fleste å feriere andre steder enn i eget hjemland.

Mange biler på veiene samtidig har en stygg tendens til å påvirke ulykkesstatistikken.

Unngå køtidene

- De fleste ulykker skjer på ettermiddagstid når folk står i kø for å komme seg ut av byene, sier Brandeggen i Tryg.

- For å unngå kø er det lurt å tenke litt alternativt om når dere skal reise, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer