Sjekk heftelser gratis!

Dersom man tar opp lån på en bil, motorsykkel eller annen form for motorvogn, eller man bruker bilen som sikkerhet for et annet lån, vil det bli tinglyst en heftelse på bilen. Heftelsen registreres i de offentlige registrene i Brønnøysund, og føres på bilens registreringsnummer. Heftelsen følger bilen - ikke eieren.

Foto: DinSide
Foto: DinSide Vis mer
Publisert

For å sjekke om det finnes heftelser på et motorkjøretøy taster du inn registreringsnummeret til kjøretøyet, f eks AA12345, i vinduet under og velger "Søk". Registreringsnummeret må tastes inn fortløpende, dvs uten mellomrom eller tegnsetting.

Registreringsnummer:

Resultatet av søket dukker opp i et eget vindu. Tre ulike svar er mulige; enten er det ikke registret heftelser på bilen, eller det er registrert en leasingavtale på bilen. Det siste alternativet er at bilen er belånt. Men husk at lånet står på den opprinnelige lånesummen - om lånet for 4 år siden var på 120.000 kroner er det altså registrert en heftelse på 120.000 kroner, selv om bilens eier kanskje bare skylder 20.000 kroner på bilen nå.

Når du kjøper bruktbil, er det svært viktig at du ikke kjøper deg gjeld - selv om du betaler aldri så mye for en bruktbil står du nemlig ansvarlig for heftelsene som er påført bilen selv om ikke lånet er tatt opp av deg selv, og selv om den du kjøper bil av garanterer at den er "fri for heftelser".

Den eneste måten du kan komme deg unna et slikt krav på, er å bevise at du har vært i god tro på kjøpstidspunktet. Det er tre måter å bevise dette på:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer