Cupra Formentor

Sjekk hva som er i Norge!

Det finnes ingen biler av versting-merket i Norge - men neste år vil du plutselig se flere av dem.

CUPRA FORMENTOR: Cupra er et nytt verstingmerke som kommer ut fra spanske Seat. Nå har den første bilen besøkt Norge. Foto: Øystein B. Fossum
CUPRA FORMENTOR: Cupra er et nytt verstingmerke som kommer ut fra spanske Seat. Nå har den første bilen besøkt Norge. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Bilen du ser på bildene er en Cupra Formentor. En mildt sagt lekker SUV med toliters turbomotor med 310 hester og 400 Nm og firehjulstrekk.

Bilen måler 445 cm i lengden, 184 cm i bredden og 151 cm i høyden.

Det til dags dato ikke solgt ett eneste eksemplar av dette bilmerket i Norge. Cupra er nemlig ganske ferske i gamet, som et merke som nylig sprang ut av den spanske bilprodusenten Seat i Volkswagen-konsernet (VAG).

PÅ BESØK: Cupra Formentor fotografert utenfor hovedkontoret til VAG-importør Harald A. Møller på Frysja i Oslo. Foto: Øystein B. Fossum

Årets bil i Europa?

Faktisk er Cupra Formentor i Norge av én eneste grunn - at Norges jurymedlem i Car of the Year Europa (COTY), Elbil24s Fred Magne Skillebæk, skal få testet den.

I corona-tider er det nemlig enklere å sende en bil til Norge, enn det er å sende en biltester til Spania. Sånn sett er det nok en del mer logistikk som skjer i forbindelse med kåringen av COTY.

– Cupra har lenge vært versting-stemplet Seat har satt på sine heftigste modeller. Da er det ekstra spennende at de går så langt som å gjøre det til et eget varemerke, med eget hovedkontor og organisasjon i Spania, sier Skillebæk engasjert til Dinside.

BILTESTER: Fred Magne Skillebæk er redaksjonssjef hos Dinsides søsternettsted Elbil24. Han er også jurymedlem i Car of the Year Europa.
BILTESTER: Fred Magne Skillebæk er redaksjonssjef hos Dinsides søsternettsted Elbil24. Han er også jurymedlem i Car of the Year Europa. Vis mer

Skuffer ikke

På grunn av sperrefrist kan motorjournalisten ennå ikke si noe om hvordan Formentor er å kjøre - kun et lite hint.

– Formentor er Cupras første modell. Den vil ikke skuffe dem som er ute etter noe heftig, sier Skillebæk.

Nå er det uansett ikke denne bilen som blir aktuell for Norge. Morten Moum, kommunikasjonssjef for Skoda, Audi og Seat hos Harald A. Møller bekrefter overfor Dinside at det kommer en Norges-aktuell versjon snart.

– Cupra Formentor kan så absolutt bli aktuell i Norge. Neste år kommer hybrid-utgaven med en 1,4-liters TSI-motor. Den yter 150 hk i kombinasjon med en elmotor på 115 hk, som totalt gir en systemeffekt på 245 hk. Også her er dreiemomentet på hele 400 Nm, forteller Moum.

Morten Moum er kommunikasjonssjef for Audi, Skoda og Seat i Norge.
Morten Moum er kommunikasjonssjef for Audi, Skoda og Seat i Norge. Vis mer

Elbil på vei

Det er likevel en helt annen bil som kommer til å sette Cupra på kartet i Norge. Det er elbilen el-Born.

– Cupra stjeler el-Born-modellen fra Seat, som er den nære slektningen til elbilen VW ID.3, forteller Morten Moum.

ID.3 vet vi har ekstreme registreringstall i Norge om dagen. el-Born skal i Cupra-stil bli en mer sporslig utgave.

Så gjenstår det å se hvor sportslig de har klart å gjøre den ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer