Cupra Formentor

Sjekk hva som er i Norge!

Det finnes ingen biler av versting-merket i Norge - men neste år vil du plutselig se flere av dem.

CUPRA FORMENTOR: Cupra er et nytt verstingmerke som kommer ut fra spanske Seat. Nå har den første bilen besøkt Norge. Foto: Øystein B. Fossum
CUPRA FORMENTOR: Cupra er et nytt verstingmerke som kommer ut fra spanske Seat. Nå har den første bilen besøkt Norge. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Bilen du ser på bildene er en Cupra Formentor. En mildt sagt lekker SUV med toliters turbomotor med 310 hester og 400 Nm og firehjulstrekk.

Bilen måler 445 cm i lengden, 184 cm i bredden og 151 cm i høyden.

Det til dags dato ikke solgt ett eneste eksemplar av dette bilmerket i Norge. Cupra er nemlig ganske ferske i gamet, som et merke som nylig sprang ut av den spanske bilprodusenten Seat i Volkswagen-konsernet (VAG).

Årets bil i Europa?

Faktisk er Cupra Formentor i Norge av én eneste grunn - at Norges jurymedlem i Car of the Year Europa (COTY), Elbil24s Fred Magne Skillebæk, skal få testet den.

I corona-tider er det nemlig enklere å sende en bil til Norge, enn det er å sende en biltester til Spania. Sånn sett er det nok en del mer logistikk som skjer i forbindelse med kåringen av COTY.

– Cupra har lenge vært versting-stemplet Seat har satt på sine heftigste modeller. Da er det ekstra spennende at de går så langt som å gjøre det til et eget varemerke, med eget hovedkontor og organisasjon i Spania, sier Skillebæk engasjert til Dinside.

Skuffer ikke

På grunn av sperrefrist kan motorjournalisten ennå ikke si noe om hvordan Formentor er å kjøre - kun et lite hint.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer