Nytt nettkurs

Sjekk om du er trafikksikker

Statens Vegvesen tilbyr en test på nett som skal bidra til større sikkerhet blant alle trafikanter.

FORNØYD: Seniorrådgiver Yngvild Munch-Olsen i Statens Vegvesen demonstrerer det nye nettkurset deres som skal fortelle deg om du er en god sjåfør. Foto: Kjell Bjørn Vinje/Statens vegvesen.
FORNØYD: Seniorrådgiver Yngvild Munch-Olsen i Statens Vegvesen demonstrerer det nye nettkurset deres som skal fortelle deg om du er en god sjåfør. Foto: Kjell Bjørn Vinje/Statens vegvesen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå har Statens Vegvesen lansert et nytt nettkurs som et tiltak for å bevisstgjøre trafikanter om sitt viktige bidrag til bedre trafikksikkerhet.

Kurset er unnagjort på noen minutter – og skal bidra til at økt sikkerhet i trafikken gjennom å spre kunnskap og øke bevisstheten hos trafikantene, står det i en pressemelding.

Kan bli bedre

Norge har den beste trafikksikkerheten i verden, men målet er at den skal bli bedre.

Det nye kurset tar opp noen av de viktigste temaene som trafikantene selv kan gjøre noe med, ifølge seniorrådgiver Yngvild Munch-Olsen i Vegvesenet.

Trafikksikker atferd er også ofte økonomisk fornuftig, og gir god flyt i trafikken, legger hun til. Derfor er fart, oppmerksomhet, samhandling og sikring i bil er noen av hovedtemaene i nettkurset.

- Alle har ansvar

Trygg Trafikk synes nettkurset er et positivt bidrag for å gjøre oss trafikanter bevisst på rollene våre i trafikken.

- Holdningene våre er med på å avgjøre om vi får den riktige utviklingen som vi ønsker eller ikke. Skal vi klare å unngå alvorlige ulykker i framtiden, må alle ta til oss dette ansvaret, sier kommunikasjonssjef Christoffer Solstad Steen til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer