Volvo V90 Cross Country

Sjekk prisene på Volvo V90 Cross Country

Her er Volvos nye Norges-favoritt. 

VI SER FREM TIL Å TESTE DENNE I DINSIDE: Slik ser nye Volvo V90 Cross Country ut. Sjekk prisene nederst i artikkelen. FOTO: VOLVO
VI SER FREM TIL Å TESTE DENNE I DINSIDE: Slik ser nye Volvo V90 Cross Country ut. Sjekk prisene nederst i artikkelen. FOTO: VOLVO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når Volvo i fjor lanserte Volvo XC90 som en premium bil, lanserte de også ideen om en ny æra for merket. Her er enda en potensiell vinner.

XC90 ble lynraskt en knallsuksess her til lands og ble blant annet kåret til årets bil i fjor høst. Samtidig har både S90 og V90 har fått en god start på salget i år.

Nå kommer V90 Cross Country

Hevede stasjonsvogner har vært en sikker vinner i Norge siden XC70 kom i 1997 hvor V40 Cross Road har vært mest populær, hittil.

INTERAKTIV: Infotainmentsystemet skal enkelt kunne snakke med skyen for å opplyse deg om hva som er i vente av vær og kjøreforhold. FOTO: VOLVO
INTERAKTIV: Infotainmentsystemet skal enkelt kunne snakke med skyen for å opplyse deg om hva som er i vente av vær og kjøreforhold. FOTO: VOLVO Vis mer

Hva som kjennetegner en Cross Road? Høyere bakkeklaring, noen røffe plastdetaljer og et litt frekkere utseende.

- Mange ser på Cross Country som Volvo Cars sanne uttrykk, det var et vinnerkonsept fra begynnelsen av – perfekt for de barske vær- og føreforholdene vi har i Skandinavia, forteller President og CEO Håkan Samuelsson i Volvo Car Group i en pressemelding.

SPORTY: Nye Cross Country er robust nok til å takle alle norske forhold.   FOTO: VOLVO
SPORTY: Nye Cross Country er robust nok til å takle alle norske forhold.   FOTO: VOLVO Vis mer

Cross Country ser ut til å bli en robust modell og er som nevnt utviklet for alle typer veier, spesielt bra blir det for skandinaviske eiere.

- Bilene våre er kjent for å være trygge, robuste og holdbare. Med firehjulsdrift, større bakkeklaring og et chassis som er optimalisert for komfort og kontroll under alle vær- og førerforhold, tar nye V90 Cross Country allsidigheten til vår V90 stasjonsvogn og legger til en god dose eventyrlyst, sier dr. Peter Mertens, Senior Vice President Research and Development i Volvo Cars.

Kommer neste år

Produksjonen av Volvos Cross Country skal starte allerede i høst, og er forventet å være klar for markedet i Norge i løpet av mai 2017.

Ellers er det ingen store overraskelser ved nye Volvo V90 Cross Country sett i sammenheng med V90 som kom tidligere i år.

Her kan du lese mer om både V90 og S90.

Dette er prisene for nye Volvo V90 Cross Country (veiledende)

• T5 254 hk AWD automat:
Plus-utgave 705 000 kr.
Pro-utgave 735 000 kr
• T6 320 hk AWD automat:
Plus-utgave 868 000 kr
Pro-utgave 898 000 kr
• D4 190 hk AWD manuell:
Plus-utgave 603 000 kr
Pro-utgave 633 000 kr (tillegg for automat 24 000 kr)
• D5 235 hk AWD automat:
Plus-utgave 687 000 kr
Pro-utgave 717 000 kr

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer