Kjøpe brukt elbil

Sjekk rekkevidden om du vil kjøpe brukt elbil

Batteri, garanti og om elbilen takler norsk vinter er andre ting du bør undersøke.

TIL LADING: Du bør også sjekke at ladekontakten kan brukes i Norge hvis du kjøper brukt elbil.

Elbiler fra USA kan være et risikofylt kjøp, da ladestandardene er ulike fra Norge og mye av Europa. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
TIL LADING: Du bør også sjekke at ladekontakten kan brukes i Norge hvis du kjøper brukt elbil. Elbiler fra USA kan være et risikofylt kjøp, da ladestandardene er ulike fra Norge og mye av Europa. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Med rundt 30.000 nordmenn foran deg i køen for å skaffe ny elbil, som betyr ett til to års ventetid, kan det friste å heller kjøpe brukt elbil.

Det finnes muligheter, for på Finn.no ligger det rundt av 3.000 brukte elbiler til salgs. Blant de moderne elbilene domineres bruktmarkedet av Nissan, Tesla, Volkswagen, Kia og BMW.

- Du kan gjøre en god handel og få nettopp den bilen du ønsker til en redusert pris og med mye raskere leveringstid, sier generalsekretær Børre Skiaker i Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) i en pressemelding fra Newswire.

Selv om elbiler er mindre kompliserte enn bensin- og dieselbiler, er det likevel en del ting du som bruktbilkjøper må passe på.

#1: Rekkevidde

Mange av de brukte elbilene har dårligere rekkevidde enn de nye modellene, ifølge KNA.

- Enkelte går kanskje bare 15 realistiske mil på én lading. Derfor er det viktig å tenke på hva du skal bruke bilen til, og velge en bil som dekker ditt daglige kjørebehov uten at du må lade underveis, sier Skiaker.

#2: Vinterkulde

Dersom du velger å kjøpe drømmebilen i utlandet og importere den til Norge, bør du blant annet forsikre deg om at den er tilpasset barske, norske forhold, for eksempel kalde vintrer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer