Helt elektrisk

Sjekk rekkevidden på nye Audi A6

Neste år er det klart for Audis nye elbil – A6 e-tron. Dette blir en sportslig luksus-sedan med mange hestekrefter og lang rekkevidde.

HELT ELEKTRISK: Nye Audi A6 e-tron blir helt elektrisk ... i dobbelt forstand: Et elegant og sportslig utseende og to elmotorer på 476 hester. Foto: Audi Vis mer
Publisert

I flere måneder var Audi e-tron en av Norges mest solgte biler. For to måneder siden kom lillebror Q4 e-tron i butikkene og klatrer raskt mot toppen av bestselgerlisten.

Snart er det klart for Audis neste elbil. Ikke en SUV denne gang, men den nye utgaven av A6. En firedørs sedan med et elegant, kupépreget design som minner litt om dagens A7.

Audi har nå vist fram konsept-bilen av nye A6. Med lansering allerede neste år, betyr det at de bildene du ser her er av en bortimot produksjonsferdig bil. Hvordan en ny bil skal se ut, blir tradisjonelt bestemt og spikret minst 24 måneder før lanseringen.

To motorer og firehjulstrekk

Det som er klart er at nye A6 blir helt elektrisk. Den får to elmotorer som til sammen gir deg 350 kilowatt, eller 476 hester å rutte med.

Med et dreiemoment på 800 newtonmeter, betyr det en overflod av krefter til daglig kjøring. To motorer – en foran og en bak – betyr også at den får Audis firehjulstrekk-system Quattro som standard. Om A6 e-tron også kommer med tohjulstrekk etter hvert, gjenstår å se.

LADER RASKT: Med 800 volts elektrisk anlegg, skal utgaven med batteripakken på 100 kWt kunne lade batteriet fra 5 til 80 prosent på bare 25 minutter. Det er akkurat en bolle-stopp på Espa. Foto: Audi
LADER RASKT: Med 800 volts elektrisk anlegg, skal utgaven med batteripakken på 100 kWt kunne lade batteriet fra 5 til 80 prosent på bare 25 minutter. Det er akkurat en bolle-stopp på Espa. Foto: Audi Vis mer

Lynrask lading

Også på ladefronten skjer det store ting. Bilen får et nytt 800 volts elektrisk anlegg. Det betyr at den kan gjøre seg nytte av stasjonene med lynlading, som det stadig dukker opp flere av langs norske veier.

I praksis betyr det betydelig raskere lading under gunstige forhold. Audi lover at nye A6 skal kunne lade en rekkevidde på 300 kilometer på ti minutter.

Rekkevidde 700 kilometer

Nye A6 vil også gi deg valget mellom batteripakker i flere størrelser. Konseptbilen som nå er vist fram, har et batteri på hele 100 kWt. Fulladet skal det rekke til 700 kilometers kjøring, målt etter den nye WLTP-kjøresyklusen.

Denne store batteripakken skal kunne lades fra 5 til 80 prosent på bare 25 minutter ifølge Audi. Det forutsetter trolig at det er sommer-temperatur og at du finner en stasjon for lynlading hvor det ikke er mange andre biler som lader samtidig.

KLAR NESTE ÅR: Nye Audi A6 e-tron er klar for lansering neste år. Bildene er av konsept-modellen, som er nær produksjonsklar. Interiøret kommer nok imidlertid til å se ganske annerledes ut enn dette, tror vi. Foto: Audi
KLAR NESTE ÅR: Nye Audi A6 e-tron er klar for lansering neste år. Bildene er av konsept-modellen, som er nær produksjonsklar. Interiøret kommer nok imidlertid til å se ganske annerledes ut enn dette, tror vi. Foto: Audi Vis mer

Spesielle lys

På veien blir det lett å kjenne igjen denne bilen. Bak har den lys med tredimensjonal oled-teknologi (organisk lysemitterende dioder). Det er samme teknologi som brukes i morderne TV-apparater. Den kontinuerlige lysstripen fungerer som et langt og smalt display, som kan lage et nesten ubegrenset antall digitale lyssignaturer.

Også lysene foran har led-teknologi som styrer spredningen av lys, skyggelegging av møtende biler for å hindre blending, styrer langt lys langs kanten av veien for tidlig å oppdage fotgjengere og så videre helt automatisk.

Uklart om prisen

Audi A6 e-tron konseptbilen er 4,96 meter lang. Det er et par centimeter lenger enn dagens A6 stasjonsvogn – den eneste A6-utgaven som fortsatt er tilgjengelig i importørens lister. I tillegg er den fem centimeter lavere.

Nøyaktig når den nye bilen vil komme i norske butikker, vet vi ikke. Hva prisen blir har heller ikke den norske importøren sagt noe om.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer