Helt elektrisk

Sjekk rekkevidden på nye Audi A6

Neste år er det klart for Audis nye elbil – A6 e-tron. Dette blir en sportslig luksus-sedan med mange hestekrefter og lang rekkevidde.

HELT ELEKTRISK: Nye Audi A6 e-tron blir helt elektrisk ... i dobbelt forstand: Et elegant og sportslig utseende og to elmotorer på 476 hester. Foto: Audi Vis mer
Publisert

I flere måneder var Audi e-tron en av Norges mest solgte biler. For to måneder siden kom lillebror Q4 e-tron i butikkene og klatrer raskt mot toppen av bestselgerlisten.

Snart er det klart for Audis neste elbil. Ikke en SUV denne gang, men den nye utgaven av A6. En firedørs sedan med et elegant, kupépreget design som minner litt om dagens A7.

Audi har nå vist fram konsept-bilen av nye A6. Med lansering allerede neste år, betyr det at de bildene du ser her er av en bortimot produksjonsferdig bil. Hvordan en ny bil skal se ut, blir tradisjonelt bestemt og spikret minst 24 måneder før lanseringen.

To motorer og firehjulstrekk

Det som er klart er at nye A6 blir helt elektrisk. Den får to elmotorer som til sammen gir deg 350 kilowatt, eller 476 hester å rutte med.

Med et dreiemoment på 800 newtonmeter, betyr det en overflod av krefter til daglig kjøring. To motorer – en foran og en bak – betyr også at den får Audis firehjulstrekk-system Quattro som standard. Om A6 e-tron også kommer med tohjulstrekk etter hvert, gjenstår å se.

Lynrask lading

Også på ladefronten skjer det store ting. Bilen får et nytt 800 volts elektrisk anlegg. Det betyr at den kan gjøre seg nytte av stasjonene med lynlading, som det stadig dukker opp flere av langs norske veier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer