Sjekk strammingen nå

Noen strammer for dårlig, andre for hardt. Begge deler kan skape farlige situasjoner.

Sjekk nå: Etter få kjørte mil bør du sjekke om bolter/muttere sitter som de skal. Foto: Colourbox.com
Sjekk nå: Etter få kjørte mil bør du sjekke om bolter/muttere sitter som de skal. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I DinSides guide om dekkskift for dummies går vi gjennom hvordan du skifter hjul - trinn for trinn. Her stoppet vi ved etterstramming etter hjulskiftet. Men ett punkt til må med på listen, enten du er dekkdummie eller ekspert: Etterstramming etter kjøring.

Fristen for å bytte bort piggdekkene gikk ut forrige uke, og allerede første uka etter hjulskiftfristen melder NAF om et stort antall bilister med et problem felles: Løse hjulbolter.

Sjekk også dette: Er dekkene dine riktig montert?

Nesten fem fikk trøbbel hver dag

Den første uka etter hjulskift melder NAF Assistanse at de har rykket ut til 34 bilførere som har hatt løse hjulbolter. Av disse hadde 12 mistet hjul under kjøring. Det tilsvarer et snitt per dag på nesten fem bilister bare den første uken etter at fristen for å bytte ut piggdekkene gikk ut.

- Det understreker hvor viktig det er å etterstramme hjulbolter og muttere etter hjulskift, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding, og advarer om at hjulmist kan få fatale konsekvenser.

I fjor gikk fristen for å skifte ut piggdekk ut noe tidligere. I løpet av tre uker i april rapporterte NAF da at de hadde rykket ut til 41 bilførere som mistet hjul under kjøring og til 78 biler som opplevde å ha løse hjulbolter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer