Hilux-konkurrent

Sjekk VWs nye, kule pickup - men det er usikkert om den kommer til Norge

Med et utseende inspirert av fabrikkens SUV-er og unike lastemuligheter, kan VW Tarok bli en ny favoritt i pickup-segmentet ... hvis den kommer til Norge.

LIVSSTIL: Targa-inspirert design med elementer hentet fra VWs populære SUV-er, gjør VW Tarok til en livsstils-pickup. Foto: VW
LIVSSTIL: Targa-inspirert design med elementer hentet fra VWs populære SUV-er, gjør VW Tarok til en livsstils-pickup. Foto: VW Vis mer
Publisert

- Tarok ser spennende ut, men foreløpig vet vi ikke så mye mer om bilen enn det som ble nevnt da den ble vist fram på bilutstillingen i Sao Paulo i forrige uke. For at den skal være aktuell for Norge må den blant annet ha siste generasjon dieselmotor, sier Anita Svanes, som er informasjonssjef hos den norske VW-importøren.

Også til Europa?

Det er et stort marked for pickup-er i verden, noe som ikke minst vises godt i regnskapsbøkene til konkurrenter som Ford (F-150) og Toyota (Hilux).

Nå ønsker VW en større bit av dette markedet. Tarok ble vist fram som en konseptbil i Brasil i forrige uke, men ledelsen i VW sier at den vil komme på markedet der om kort tid – nesten uforandret i forhold til bilen på bildene her. Samtidig sier de at den etter hvert også kan bli aktuell for andre markeder i verden, uten å utdype hvilke markeder det dreier seg om.

Unike lastemuligheter

Med en lengde på fem meter er Tarok litt kortere enn dagens Amarok, som har vært på markedet siden 2010.

Den kommer med firehjulstrekk som standard og har en 1,4 liters bensinmotor på 150. Framtidige utgaver vil også få en to-liters turbodiesel på 150 hester. Denne vil også kunne kombineres med automatgir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer