Sjekkes for stråling

Strålende biler? Nissan leverer biler med papirer på det motsatte.

Foto: Nissan
Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alle japanske bilprodusenter forunt å eksportere biler om dagen. Ikke alle får deler fra underleverandørene, takket være jordskjelv og tsunami. De som fortsatt har biler å sende ut av landet tar alle forholdsregler.

Japanske biler: Hva skjer nå?

Måler flere steder

Nissan har nå lagt ut en video som viser hvordan de sjekker alle bilene for radioaktiv stråling. Målingene blir gjort på midten av panseret, på hjulene, og inne ved rattet. Deretter blir det utstedt et deklarasjonsskjema som forteller at bilen har gått igjennom testen og bestått. Foreløpig har alle de testede bilene bestått eksamen.

Kan nymotens biler få virus?

Frykten råder

Det er først og fremst for å hindre frykt for å kjøpe japanske biler at testrutinen er satt i gang, og dette gjøres ved flere fabrikker fra forskjellige leverandører. Nissan tok likevel et skritt ekstra ved å invitere pressen til å overvære testene, før et knippe biler ble lastet over i et frakteskip for eksport.

For Nissan sin del er det tre forskjellige fabrikker hvor prosedyrene gjennomføres. Naturlig nok gjelder det de fabrikkene som ligger nærmest de skadede reaktorene ved atomkraftverket i Fukushima. Dette til tross for at alle fasilitetene ligger på behørig avstand fra ulykkesstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer