Sjekkliste for dekkoppbevaring

Sjekkliste ved dekkskift: Husk dette når sommerdekkene skal på vinterlagring.

MÅ IKKE LAGRES STÅENDE! Dekk på felg skal lagres liggende oppå hverandre i en stabel, eller hengende på tilpassede dekk-kroker på veggen. Med mindre du har dekk uten felg, skal de ikke lagres stående slik det ene dekket på bildet. Dekk uten felg skal lagres stående, men skal dreies en kvart omgang hver andre uke - hele vinteren gjennom!
MÅ IKKE LAGRES STÅENDE! Dekk på felg skal lagres liggende oppå hverandre i en stabel, eller hengende på tilpassede dekk-kroker på veggen. Med mindre du har dekk uten felg, skal de ikke lagres stående slik det ene dekket på bildet. Dekk uten felg skal lagres stående, men skal dreies en kvart omgang hver andre uke - hele vinteren gjennom! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du liker det eller ikke: Det er den tiden på året da sommerdekkene skal av og vinterdekkene på. I Nord-Norge (Nordland, Troms og Finnmark) kan du sette på vinterhjul med pigg fom. 15. oktober - i resten av landet er fristen 1. november. Piggfrie dekk kan du sette på når du vil.

Bytte før turen? Her kan du sjekke føret - AKKURAT NÅ

Nye dekk? Flere gode dekk enn noen gang før - her er vinterdekktesten 2012

Sjekk prisene her: Finn billigste vinterdekk til din bil

Kravet er imidlertid at du alltid skal være riktig skodd etter forholdene. Husk også at kravet om tilstrekkelig veggrep veier tyngre enn fristene for når piggdekk og kjetting kan benyttes, hvis føreforholdene krever det.

Her er en sjekkliste for deg som fremdeles lagrer dekkene dine selv. Rådene kommer fra NAF og tyske ADAC (som tilsvarer NAF i Norge).

Se video: Slik skifter du dekk

 • Merk dekkene! Før du tar av sommerdekkene, bør du fram med krittet og merke dekkene med hvilken posisjon på bilen de står. Venstre foran, høyre bak, osv. Slik blir det lettere for deg å vite hvilket dekk som skal hvor, når sommerdekkene skal på igjen.

 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer