Sjelden vare fra Mini

Du skal være rask for å få fatt i ett av de 2000 eksemplarene.

Dette er en av de raskeste småbilene rundt Nürburgring, og krever sin sjåfør.  Foto: Mini
Dette er en av de raskeste småbilene rundt Nürburgring, og krever sin sjåfør. Foto: Mini Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ta en titt bakover i Minis historie, og du vil finne at dette er den raskeste Mini som noen gang er produsert. For her har ikke Mini puttet på navnet ”John Cooper Works” i bakkant av Mini. De har også supplert med GP etter der igjen. Det er tegnet på at denne bilen er noe helt for seg selv.

Hørt om Mini Paceman?

Så spesiell er den at kun 2.000 kunder kan få smykke seg med tittelen som eier. For å statuere hvor rask bilen er, så har ikke Mini bare målt standardtallene 0-100 km/t og toppfart, men også tatt med seg bilen på Nürburgring for å se hva den er god for. Resultatet ble 8 minutter og 23 sekunder. Dette er 19 sekunder raskere enn dens mest sammenlignbare forgjenger, Cooper S med GP-pakke.

Countryman med rallyversjon for gata

Se bildegalleri av gliset her:


Mini er dessverre ikke veldig meddelsomme når det gjelder ytterligere informasjon, men regn likevel med en effekt som strekker seg forbi de 211 hestekreftene den ordinære JCW-versjonen har, pluss noen til. Vi tipper 218 hk ettersom de har hintet om 136 hk per liter slagvolum, og det er ikke annet å vente enn at det sitter en 1,6 liter i den.

Prøvekjørt: Mini Roadster

Som i den foregående GP-utgaven er det også lagt vekt på lav vekt for bedre effektivitet.

Skulle du være en av dem som faktisk er ute etter et eskemplar, så har du allerede gått glipp av første mulighet til å se den, ettersom bilen første gang ble presentert for fansen på treffet til Mini United sin festival i helgen som var. Det er derimot ikke rapportert om fulle ordrebøker, så kanskje det er på tide å ta en telefon til nærmeste Mini-forhandler?

Pris? Ikke kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer