Test: Mercedes-EQ EQB 350 4Matic

Sju-seter standarden

Mercedes-EQ leverer sju seter som standard i elbilen EQB. Det er det ingen europeiske konkurrenter som gjør.

SPENNENDE: Mercedes-Benz EQB er en elektrisk versjon av tyskernes tidligere modell, GLB. Foto: Øystein B. Fossum
SPENNENDE: Mercedes-Benz EQB er en elektrisk versjon av tyskernes tidligere modell, GLB. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan jo hende du plutselig blir et yndet objekt for å kjøre fotballaget på bortekamp - om du skulle gå til innkjøp av Mercedes-Benz' siste elbil på det norske markedet.

Selv om crossoveren Mercedes-Benz EQB ikke er så stor, kommer den nemlig med sju seter som standard. Det vil si at du lovlig får plass til seks små fotballspillere i passasjer- og baksetene.

Men er den kompakte SUV-en stor nok for en vanlig norsk familie - eller passer den best for treneren til laget? Vi tar en nærmere kikk.

Ingen damemagnet

Vi konkluderer i alle fall raskt med at det ikke er Mercedes’ vakreste verk som står foran oss på Lille Tøyen hageby i Oslo. I rettferdighetens navn skal det dog en del til for å gjøre en kompakt bil i denne klassen til et glis.

Og behovet for å framstå sexy, er trolig ikke til stede når man kjører rundt med opptil seks unger ... EQB er på den andre siden praktisk utformet, med et gjenkjenbart Mercedes-preg - ja, dette er en elektrisk GLB - selv om både kassedesignet og den bratte bakenden er litt turn off.

Fra front framstår området rundt grill og lykter EQB som hvilken som helst annen helelektriske Mercedes EQ-bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer