Sola-brannen:

Skademeldingene renner inn

Og vær obs om det er sot på bilen!

STOR SKADE: Hundrevis av skademeldinger renner nå inn hos forsikringsselskapene etter brannen i parkeringshuset på Stavanger lufthavn. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
STOR SKADE: Hundrevis av skademeldinger renner nå inn hos forsikringsselskapene etter brannen i parkeringshuset på Stavanger lufthavn. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag oppstod det brann i en bil i parkeringshuset på Stavanger lufthavn, som raskt spredte seg i hele parkeringsanlegget.

Flere medier meldte at brannen startet i en elbil, men det er senere blitt tilbakevist. Brannen startet i en eldre dieselbil, en Opel Zafira fra 2005, som i Storbritannia har blitt tilbakekalt flere ganger i 2015 og 2016 – etter at 300 biler av denne typen hadde tatt fyr, melder NRK.

– Regner med at tallet stiger betraktelig

På flyplassen har man nå begynt å åpne deler av parkeringshuset slik at folk får hentet ut bilene sine. Avinor anbefaler alle berørte om å ta kontakt med forsikringsselskapet sitt før de henter ut og starter bilen.

Torsdag formiddag melder If om at de allerede har mottatt 240 skademeldinger fra folk som har parkert biler på flyplassen, men informasjonssjef Sigmund Clementz sier til Dinside at man regner med at tallet stiger betraktelig de neste dagene.

Selskapet har siden onsdag formiddag hatt skadeinspektører til stede ved parkeringsområdet, og den foreløpige observasjonen er at mange av bilene er så skadd at de må kondemneres, uten at Clementz tør anslå noen prosentandel når vi spør om det, men «det vil være mange i Rogaland som trenger ny bil i tiden framover», sier Clementz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.