Skaff deg denne

Vilt og Trafikk anbefaler alle å ha dette i bilen.

SKAFF DEG DENNE: Viltbånd er nyttig for å forebygge viltpåkjørsel og om man er så uheldig å kjører på et dyr. Foto Stein Inge Stølen / NLF
SKAFF DEG DENNE: Viltbånd er nyttig for å forebygge viltpåkjørsel og om man er så uheldig å kjører på et dyr. Foto Stein Inge Stølen / NLF Vis mer
Publisert

- Viltbånd er noe alle bør ha i bilen sin. Det kan gjøre det tryggere for bilistene og spare dyrene for mye lidelse, sier Knut Erik Jetlund i Vilt og Trafikk til DinSide.

Viltbåndet skal gi god informasjon om hva man skal gjøre hvis man kjører på et dyr, samt være med og redusere risikoen for viltpåkjørsel.

- Det er veldig viktig i tre sammenhenger. På selve båndet finner man god informasjon om farene rundt viltpåkjørsel og hvordan man kan redusere risikoen for å havne i en ulykke. Båndet gir også informasjon om hva man skal gjøre om man er så uheldig og kjører på et dyr, sier Jetlund og fortsetter:

- Båndet brukes også til å merke stedet dyret ble påkjørt eller truffet. Det gjør jobben enklere for viltnemnda, som får redusert dyrets lidelse.

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) har nesten 9000 hjortevilt blitt påkjørt siden 2019.

- Det er et problem hele året, men ekstra ille nå som det er høysesong, forteller Jetlund.

Vilt og Trafikk har nå delt over 500 000 bånd, men ønsker at flere skal skaffe seg det.

- Vårt store ønske er at viltbåndet skal følge med når biler blir registrert. Vi har heldigvis sett at fylkeskommunene tar ansvar og får distribuert bånd ut til innbyggerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.