Skal beholde dem

Bilsjef vil ikke kvitte seg med disse.

TRYKK: Det er mange knapper å trykke på her. Det skal visstnok fortsette. Foto: Hyundai
TRYKK: Det er mange knapper å trykke på her. Det skal visstnok fortsette. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert

Det var i forbindelse med lanseringen av nye Hyundai Kona at Hyundais designsjef Sang Yup Lee uttalte at selskapet ikke har noen planer om å kvitte seg med fysiske knapper i bilene, melder bilmagasinet Carsguide.

Knappene vant

Den utstrakte bruken av berøringsskjermer i biler er en het potet for tida, og i en test utført av Vi Bilägare var konklusjonen at bruk av fysiske knapper stjeler klart minst oppmerksomhet i trafikken.

Fire sjåfører - to kvinner og to menn i forskjellig alder - fikk fire oppgaver de skulle gjennomføre mens de kjørte (på en flyplass) i motorveifart 110 km/t. Det var enkle oppgaver som å justere klimaanlegget, slå på setevarmen, senke belysningen på instrumentene og bytte radiostasjon.

- Tryggest

- Når du kjører, er det vanskelig å ha kontroll uten at du faktisk føler og kjenner betjeningen, sa Lee.

På spørsmål om man vil fortsette med knappene også i framtidige modeller, svarer han at dette er planen, men at det vil endre seg hvis eller når bilene blir selvkjørende.

- Da vil alt komme på berøringsskjermer, men når det kommer til kjøring, er det tryggest å ha blikket på veien og øynene på rattet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer