BMW iX3 kan reserveres

Skal betale BMW-reservasjonen på Vipps

Elbilen kommer først i 2020, men allerede nå kan norske kunder reservere BMW iX3 gjennom Vipps-betaling.

KAN RESERVERES: BMWs kommende elbil-SUV iX3. Foto: BMW
KAN RESERVERES: BMWs kommende elbil-SUV iX3. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske interessenter kan nå sette seg på reservasjons-lista til den kommende nye elbilen fra BMW, nemlig SUV-en iX3, som Dinside har skrevet om tidligere. Bilen vil konkurrere med de noe større el-SUV-ene e-tron (Audi) og EQC (Mercedes-Benz).

Mercedes- Benz EQC blir forøvrig avduket (uten kamuflasje) klokka 18 i dag, med frislipp på det meste av spesifikasjoner. Dinside følge opp dette i kveld.

Det er ikke mer enn ei uke siden BMW iX3 plutselig dukket opp i Norge, men allerede i dag kan BMW-importøren fortelle at bilen kan reserveres av norske kunder og på den måten få seg en kølapp, for å få mulighet til å kjøpe elbilen raskest mulig.

Benytter Vipps-betaling

Nordmenn blir på denne måten de første i hele verden som kan reservere iX3, noe som kanskje ikke er så unormalt med tanke på at vi snakker om en elbil. Det som er mer spesielt er at reservasjons-beløpet på 15.000 norske kroner skal betales gjennom Vipps.

Betalingen skal sikre kundene en plass i køen når produksjonen av den helelektriske versjonen av BMW X3 starter først i 2020. BMW X3 fikk for så vidt strålende tilbakemelding etter at Dinside testen SUV-en.

Det var imidlertid de som møtte på arrangementet i Oslo sist helg som ble de første i verden som fikk mulighet til å stille seg i iX3-køen.

- Helt siden BMW Concept iX3 for første gang ble vist fram på bilutstillingen i Beijing i april, har våre forhandlere fått henvendelser fra kunder som ønsker å reservere den kommende modellen. For oss var det viktig å ta fram en reservasjonsløsning som ivaretar den digitale kundereisen vi jobber med i BMW. Den unike løsningen til Vipps passer oss derfor svært bra, og vi er stolte av å være det første landet i verden som åpner for reservasjon, sier Emmanuel Bret, direktør BMW Group Norge i en pressemelding.

Slipper gebyr

Noen frykter kanskje å gå på en liten økonomisk smell ved å betale reservasjonen med Vipps. Det er imidlertid bare Vipps-betaling av penger til venner som har et gebyr på én prosent, på betalinger over 5.000 kroner. Man må dermed ikke betale 150 kroner for de 15.000 kronene, som er reservasjons-beløpet på BMW iX3, bekrefter kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps overfor Dinside.

- Reservasjons-betalingen skjer på samme måte som når du kjøper andre ting på nett eller en billett hos bussen i Oslo, sier hun.

De som er interessert i elbilen kan gå inn på BMWs egne sider for reservasjon.

BMW Group Norge informerer også om at beløpet skal være fullt refunderbart i sin helhet, fram til en eventuell kjøpekontrakt er signert. På den tid vil kundene ha tilgang til alle detaljer om den endelige produksjonsmodellen.

- Det er utrolig spennende at vi sammen med BMW moderniserer bilbransjen og forenkler kunde-reisen. Samtidig viser vi hvor store muligheter som ligger i betaling med Vipps, og BMW setter en ny standard for hvordan man sikrer seg framtidas bil, sier Vipps-sjef Rune Garborg i pressemeldingen.

BMW Group Norge melder at reservasjonen er personlig og begrenset til én reservasjon per person. Reservasjonen vil foreløpig ikke gi et bestemt prioritetsnummer for leveransen, men «førstemann til mølla-prinsippet» gjelder. Leveringstid kan påvirkes av flere faktorer, deriblant den den særskilte konfigurasjonen man seinere velger for sin BMW iX3.

Dette vet vi om bilen

BMW Concept iX3 er en konseptmodell av den helelektriske modellutgaven av BMW X3 som kommer i 2020. Den elektriske motoren har en effekt på over 270 hk, mens høyspenningsbatteriet har en nettoeffekt på over 70 kWt.

Det gir konseptbilen en rekkevidde på over 400 km (WLTP). Batteriet er dimensjonert for 150 kW hurtiglading, noe som vil bety en ladetid på rundt 30 minutter.

De endelige tekniske spesifikasjonene vil bli kjent seinere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer