Skal du på bilferie? Dette må du passe på!

Fjern fotoboksvarsleren, kork flaska og vis at bilen din er tom når du forlater den. Her er nyttige sommertips for alle som skal reise med bilen i Europa.

GRØNT KORT ADGANG EUROPA: Du bør ha med deg trafikkforsikringsbeviset Grønt kort, selv om du kan kjøre bilen din i store deler av Europa uten. Erfaringsmessig løser de fleste saker seg enklere når du har dette i orden. Foto: MORGUEFILES/IF
GRØNT KORT ADGANG EUROPA: Du bør ha med deg trafikkforsikringsbeviset Grønt kort, selv om du kan kjøre bilen din i store deler av Europa uten. Erfaringsmessig løser de fleste saker seg enklere når du har dette i orden. Foto: MORGUEFILES/IF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Tøm bilen selv, da vil vi unngå mange kjedelige episoder, sier Jens Gravdal, utenlandssjef hos forsikringsselskapet If i en pressemelding.

- År etter år ser vi at mange tror det holder å dekke til bagasjerommet. Men det er ikke nok. Det må tømmes og deretter vises at bilen er helt tom, sier Gravdal.

- Vi har med oss lett omsettelige verdier for titusener av kroner på tur. Statistikken vår viser at dette er tyvene meget godt klar over, forteller han.

Ifs egen statistikk viser at mange hundre bilister blir utsatt for tyveri eller får ødelagt bilen på grunn av innbrudd mens de er på utenlandsferie om sommeren.

LEIEBIL? Slik får du en vellykket tur!

Fotoboksvarsler forbudt

Mange norske biler er utstyrt med GPS med fotoboksvarsler. Denne kan skape trøbbel for deg på bilferie i Europa. Det er totalforbud mot å bruke denne i Sveits og Lichtenstein, og i Frankrike er det innført sonevarsling for ulykkesbelastede strekninger. I flere land, blant andre Tyskland, er det også forbudt med såkalt radarvarsler.

- I disse landene må du fjerne utstyret eller applikasjonen på telefonen din. Hvis ikke kan det fort koste deg 1500 euro i bot, sier Gravdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer