Skal du på julebord i år?

Da bør du kanskje vurdere denne.

Publisert
Sist oppdatert

Desember er på vei, og dermed er julebordsesongen i full gang. Kanskje har du allerede vært på et? Uansett trengs det vel ikke å sies at dette er en sesong med høyt alkoholnivå. Og da er det ikke så dumt å være obs på promillen når en er ute og kjører dagen derpå.

Da passer det kanskje bra at Volvo kommer med alkolås på sine nye biler - for de som vil ha. Ikke det at vi tror at du kjører i fylla. Men dagen derpå-kjøringen kan også få fatale konsekvenser, noe som kan unngås med alkolås.

Den gjør nemlig at bilen ikke vil starte dersom du har en promille som er høyere enn grensa på 0,2.

Livsfarlig å kjøre dagen derpå

- Nordmenn er flinke, men etter at 0,2 grensen ble innført tar vi faktisk flere dagen derpå enn som følge av en ’’kjørepils’’, sa sjefen for utrykningspolitiet, Odd Reidar Humlegård, til DinSide tidligere i år.

Rundt ti prosent av de som blir tatt i promillekontroll, har såkalt lavpromille fra 0,2 til 0,5. Svært mange som har lavpromille er ikke klar over det, og blir ofte svært overrasket når de blir tatt i kontroll, fortalte UP-sjefen.

Prøv DinSides promillekalkulator!

- Alkolås er fremtiden

Til tross for at desember er høysesong for festligheter med alkohol, har ikke Utrykningspolitiet registrert at promillekjøringen øker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer