Opel Grandland X Hybrid4

Skal få Opel til å selge

Det tyske merket lanserer nå en ladbar SUV, med 300 hester og firehjulsdrift i Norge.

NYSATSING: I regi av General Motors hadde Opel ganske tidlig en ladbar hybrid på markedet - den kompakte familiebilen Ampera. Nå er temaet akutelt igjen, denne gang med nye eiere og en annen type bil: Det er folkesuven Grandland X som skal elektrifiseres denne gangen. Foto: Opel
NYSATSING: I regi av General Motors hadde Opel ganske tidlig en ladbar hybrid på markedet - den kompakte familiebilen Ampera. Nå er temaet akutelt igjen, denne gang med nye eiere og en annen type bil: Det er folkesuven Grandland X som skal elektrifiseres denne gangen. Foto: Opel Vis mer
Publisert

Opel (og det britiske søstermerket Vauxhall), ble i 2017 kjøpt opp av PSA-gruppen (Peugeot og Citroën), som overtok dem fra General Motors (GM).

I kjølvannet av fusjonen annonserte den tysk/britiske produsenten en strategi basert på elektrifisering av alle modeller i løpet av de neste årene. I dag begrenser utvalget i så måte seg til elbilen Ampera-e - som nylig ble mye billigere. Den er et GM-produkt.

Blant annet ble det kjent at neste generasjon av den kompakte modellen Corsa vil komme som elbil. Og her ser vi et håndfast eksempel på neste etappe av strategien: Mot slutten av året lanserer Opel Grandland X Hybrid4.

Ny toppmodell

Med 300 hestekrefter og firehjulsdrift, blir det den nye toppmodellen blant SUV-ene fra Opel.

Det oppgis et forbruk på 0,22 liter per mil og et CO2-utslipp på 49 gram, i det minste på papiret. Bilen presenteres, sammen med introduksjonen av den kommende helelektriske Opel Corsa, som et viktig bidrag til å tilfredsstille fremtidens utslippsmål.

To elmotorer

Grandland X Hybrid4 er, ikke overraksende, en annerledes designet søstermodell av Peugeot 3008, som også blir ladbar i nær fremtid. Innmaten er dermed i det store og hele den samme og den ladbare SUV-en er utstyrt med en 200-hesters 1,6-liters bensinturbo som har to elmotorer på 80 kW (109 hestekrefter) hver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer