App for å kutte mobiltelefon i bil

Skal få slutt på mobilbruk

Ny app gir premier til dem som ikke bruker mobiltelefonen bak rattet.

GULROT: Ved bruk av en mobilapp skal man få premier for ikke å bruke mobiltelefonen mens man kjører. Foto: Hold
GULROT: Ved bruk av en mobilapp skal man få premier for ikke å bruke mobiltelefonen mens man kjører. Foto: Hold Vis mer
Publisert

Ni av ti vet at det ikke er lov til å bruke mobiltelefon uten handsfree mens man kjører bil. Likevel erkjenner hele 42 prosent av oss at vi i løpet av det siste året har gjort nettopp det, skal vi tro en undersøkelse fra Respons Analyse.

Samtidig har skjermtiden vår eksplodert ytterligere med utbredelsen av coronaviruset. Ifølge en undersøkelse fra Nielsen bruker vi nå 13 timer og 28 minutter daglig foran en skjerm - opp fra 8 timer og 41 minutter i 2018.

Dette er det mange som ønsker å endre på - blant annet Trygg Trafikk. Gjennom et samarbeid med mobilapplikasjonen «Hold - make it happen», YX/7-Eleven og Volvo, vil de nå belønne folk for å legge vekk mobilen mens de kjører.

Appen skal måle tiden mobiltelefonen ikke benyttes under kjøring. Denne tiden skal konverteres til poeng, som igjen skal kunne veksles inn i forskjellige premier, som de mener skal gjøre kjøreturen bedre.

Premiene varierer fra en gratis kaffe og spylervæske på bensinstasjonen til muligheten til å vinne et sykkelstativ til bilen.

Vil nå ungdommene

Ifølge Trygg Trafikk har det allerede blitt gjennomført over 900.000 mobilfrie kjøreturer med appen. De mener 72 prosent har redusert mobilbruken sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer