Mercedes-Benz lanserer tre nye ladbare hybrider

Skal gå opp til
7 mil på strøm

Mercedes A- og B-klasse med lang rekkevidde.

ENDELIG LADBART: Mercedes har en voldsom offensiv på ladbare hybrider. Allerede nå har Mercedes 12 ladbare modeller. Neste år skal de ha over 20. Foto: Mercedes-Benz
ENDELIG LADBART: Mercedes har en voldsom offensiv på ladbare hybrider. Allerede nå har Mercedes 12 ladbare modeller. Neste år skal de ha over 20. Foto: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes bredder sitt utvalg av ladbare hybrider. I september introduserer de A-klasse, A-klasse sedan og B-klasse som ladbare hybrider. Bilene blir klare for salg allerede i november. Senere kommer CLA.

De får modellbetegnelsen 250 e og skal klarte mellom 5,6 og 6,9 mil på ren strøm, målt etter WLTP-syklus og du skal kunne kjøre i hele 140 km/t på ren strøm. B 250 e går kortest, mens A 250 e Sedan har best aerodynamikk og går lengst.

Mindre motor, mer effekt

Drivlinja består av en 1,3 liters firesylindret bensinmotor og en elmotor som til sammen gir en systemeffekt på 218 hester og 450 Nm som trekker forhjulene.

Litium Ion-batteriet er på 15,6 kWt. Det er 2 kWt større enn enn i C- og E-klasse men skal stjele svært lite bagasjeromsplass, ifølge Mercedes.

For å klare dette har man redusert drivstofftanken fra 45 til 35 liter, strukket eksosen en annen vei og plassert batteriet under baksetet og dermed fått bedre vektbalanse med på kjøpet.

Kvikke

Bilene har blitt 150 kg tyngre, men de blir relativt kvikke. 0-100 km/t gjøres på 6,6 sekunder på A-klasse kombi, 6,7 på sedan og 6,8 på den romslige B-klassen. Toppfarten blir 240 km/t for A-klasse Sedan og 235 km/t på de to andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer