Mercedes-Benz lanserer tre nye ladbare hybrider

Skal gå opp til
7 mil på strøm

Mercedes A- og B-klasse med lang rekkevidde.

ENDELIG LADBART: Mercedes har en voldsom offensiv på ladbare hybrider. Allerede nå har Mercedes 12 ladbare modeller. Neste år skal de ha over 20. Foto: Mercedes-Benz
ENDELIG LADBART: Mercedes har en voldsom offensiv på ladbare hybrider. Allerede nå har Mercedes 12 ladbare modeller. Neste år skal de ha over 20. Foto: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes bredder sitt utvalg av ladbare hybrider. I september introduserer de A-klasse, A-klasse sedan og B-klasse som ladbare hybrider. Bilene blir klare for salg allerede i november. Senere kommer CLA.

De får modellbetegnelsen 250 e og skal klarte mellom 5,6 og 6,9 mil på ren strøm, målt etter WLTP-syklus og du skal kunne kjøre i hele 140 km/t på ren strøm. B 250 e går kortest, mens A 250 e Sedan har best aerodynamikk og går lengst.

Mindre motor, mer effekt

Drivlinja består av en 1,3 liters firesylindret bensinmotor og en elmotor som til sammen gir en systemeffekt på 218 hester og 450 Nm som trekker forhjulene.

SYSTEMET: Mercedes velger å koble motorene sammen før en 8-trinns girkasse. Ill: Mercedes-Benz.
SYSTEMET: Mercedes velger å koble motorene sammen før en 8-trinns girkasse. Ill: Mercedes-Benz. Vis mer

Litium Ion-batteriet er på 15,6 kWt. Det er 2 kWt større enn enn i C- og E-klasse men skal stjele svært lite bagasjeromsplass, ifølge Mercedes.

For å klare dette har man redusert drivstofftanken fra 45 til 35 liter, strukket eksosen en annen vei og plassert batteriet under baksetet og dermed fått bedre vektbalanse med på kjøpet.

Kvikke

Bilene har blitt 150 kg tyngre, men de blir relativt kvikke. 0-100 km/t gjøres på 6,6 sekunder på A-klasse kombi, 6,7 på sedan og 6,8 på den romslige B-klassen. Toppfarten blir 240 km/t for A-klasse Sedan og 235 km/t på de to andre.

REN KJØRING: Med lang rekkevidde regner Mercedes-Benz Norge med høyt salg av A-Klasse. Foto: Mercedes-Benz.
REN KJØRING: Med lang rekkevidde regner Mercedes-Benz Norge med høyt salg av A-Klasse. Foto: Mercedes-Benz. Vis mer

Mercedes har ikke fastsatt priser og vet ennå ikke hvilket utstyrsnivå bilene får, men tradisjonelt blir de ladbare hybridene relativt godt utstyrt og blir hyggelig prissatt i forhold til effekt og utstyr.

Vil selge mer

- Vi er veldig glade for å få disse bilene på plass i modellrekken, forteller PR- & informasjonssjef Audun Hermansen i Mercedes-Benz Norge.

- A-klasse er allerede en av våre bestselgende modeller og klart mestselgende i sitt segment (C-segment premium) .

- Når vi nå kan tilby kraftig motoriserte modeller med så lang rekkevidde at de fleste kan kjøre helt utslippsfritt i hverdagen, tror vi disse vil utgjøre brorparten av salget og gjøre bilene enda mer aktuelle for enda flere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer