Nå i Norge

Skal klare 1000 kilometer

Denne kinesiske elbilen, med en rekkevidde på opp mot 1000 kilometer, er nå på plass i Norge. Men foreløpig bare til pynt.

PÅ PLASS I NORGE: Nio ET7 selges foreløpig bare i Kina, men denne uken kom den første bilen til Norge. En rekkevidde på opp mot 1000 kilometer, samt mulighet for å bytte batteri på fire minutter, vekker oppsikt. Foto: Nio
PÅ PLASS I NORGE: Nio ET7 selges foreløpig bare i Kina, men denne uken kom den første bilen til Norge. En rekkevidde på opp mot 1000 kilometer, samt mulighet for å bytte batteri på fire minutter, vekker oppsikt. Foto: Nio Vis mer
Publisert

Under Nordic EV Summit denne uken, ble Nio ET7 for første gang vist fram i Europa.

Nå er den på plass i Nio House i Oslo, den første forhandleren til det nye, kinesiske bilmerket. Der kan du se bilen, men foreløpig er det ikke bestemt når salget starter i Norge. Ikke heller hva bilen vil komme til å koste. Så langt er den bare til salgs i hjemlandet Kina.

Rekkevidde: 1000 kilometer

- Å la oss i Norge være vertskap for Europa-premieren av denne iøynefallende elektriske bilen understreker Nios mål om at merket skal bli en suksess her i landet, sier Nios Norges-sjef Marius Hayler.

Nio ET7 er en elektrisk sedan på over fem meter, som har fått mye oppmerksomhet fordi den har en rekkevidde på opp mot 1000 kilometer, ifølge kinesiske tall. Oppmerksomhet har den også fått fordi den har mulighet til å bytte batteri på noen minutter, i stedet for å lade.

Tesla-konkurrent

Her hjemme har Nio ET7 så langt bare to hovedkonkurrenter: Tesla Model S, som kommer i ny utgave til Norge om et års tid og Mercedes-Benz EQS, som kommer før jul. Det betyr at vi kan forvente oss en pris som nærmer seg en million kroner for den største utgaven av Nio ET7.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer