Skal redde liv ved å snakke sammen

Teknologi de har stor tro på.

TAR OVER DER DU SVIKTER: Bilen vil ta over mer og mer av styringen, for å redde oss fra menneskelig svikt. Nå skal de lære å snakke sammen. Foto: Colourbox.com
TAR OVER DER DU SVIKTER: Bilen vil ta over mer og mer av styringen, for å redde oss fra menneskelig svikt. Nå skal de lære å snakke sammen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har tidligere skrevet om sikkerhetsteknologi som lar biler snakke sammen. Vi har blant annet omtalt eksperimentbilen ESF 2009 Experimental Safety Vehicle fra Mercedes, der denne typen teknologi av et av elementene som ble testet ut. Men Mercedes er ikke alene om å la bilene stå for dialogen.

Kan sannsynligvis redde mange liv

Ved hjelp av GPS og trådløse nett åpnes det for at kjøretøy på en relativt rimelig måte kan kommunisere med hverandre. Nå har Ford demonstrert denne typen teknologi for myndigheter og journalister i forkant av en bilutstilling i Washington D.C., USA.

- Vi ser virkelig en mulighet her, sier Mike Shulman, teknisk sjef for Ford Research and Advanced Engineering, ifølge Associated Press (AP).

Med denne teknologien om bord kan bilen sende ut en mengde meldinger per sekund, som forteller hvor bilen befinner seg, hvilken fart den holder, om den bremser og hvordan den styrer. Sjåføren kan advares - og også andre sjåfører - om det oppstår problemer. Målet er å hindre kollisjoner som følge av eksempelvis farlige filskift, biler med motorstopp langs veien og kryssende trafikk som ikke overholder lyssignal, vikeplikt og stoppskilt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer