- Skal sikre 75 mil vei

Regjeringen vil satse på riksveiene, og legger til 80 kilometer kollektivfelt.

Foto: /colourbox.com
Foto: /colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av de neste ti årene skal 40 nye veiprosjekt settes i gang, hvorav fire er større rassikringsprosjekt. Særlig E6 og E18 er høyt på samferdelsdepartementets prioriteringsliste for de neste ti årene. Både E6 fra Svinesund til Oslo, E6 i Østfold samt E18 fra Oslo til Tønsberg ble nevnt som satsningsområder.

Samferdelsminister Liv Signe Navarsete lovte også at hun vil eliminere den dårlige forfatningen til E6 i Nordland, i løpet av den tiårige perioden for den nye nasjonale transportplanen.

Hundrevis av milliarder

Regjeringen la altså i dag frem den nye nasjonale transportplanen for perioden 2010 - 2019, som skal ha en ramme på 321,9 milliarder kroner. Bevilgningene tas fra statsbudsjettet og skal brukes til opprustning og vedlikehold av vei- og jernbanenettet.

Vrakpanten kan bli 13 ganger høyere

Modernisering og sikring av veinettet

Til sammen skal det altså bygges 230 kilometer ny firefelts vei, og 350 kilometer riksvei skal få gul midtstripe. I tillegg skal det komme 750 kilometer med nytt midtrekkverk og midtfelt.

- Vi øker bevilgningene fra 332 millioner til 860 millioner til trafikktrygghetssatsing. Vi skal utbygge midtdelere og midtfelt, bygge nye veier og utbygge gamle. Vi skal også måle gjennomsnittsfart på de mest utsatte strekningene, og bedre trafikkopplæringen, sa Navarsete.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer