Prøvekjørt Toyota Yaris Cross

Skal slåss mot elbilene

Toyota har forvandlet småbilen Yaris til en spennende SUV: Større, med høyere bakkeklaring og firehjulstrekk. Men er den tøff nok til å slåss mot elbilene?

LITEN MEN TØFF: Vi har prøvekjørt nye Toyota Yaris Cross noen uker før den kommer til Norge. Dette er en spennenende og lettkjørt SUV, som blant annet kan tilby firehjulstrekk. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den eneste bilen som har klart å kjempe om salgstoppen med elbilene i Norge, er Toyota Rav4. Nå er en ny og mindre Toyota-SUV på vei til Norge – Yaris Cross. Allerede i løpet av oktober blir den å finne i norske butikker.

Dinside har allerede prøvekjørt bilen som er høstens mest spennende nyhet uten et rent elektrisk drivverk.

Lillebror til Rav4

De fleste kjenner Toyota Yaris, som en småbil med hybrid-drivverk. I Cross-utgaven er Yaris nesten ikke til å kjenne igjen.

For det første er den større. Den er 4,18 meter lang, mot dagens Yaris som er 3,94. Noe av den ekstra lengden får du som bedre benplass i baksetet. Her sitter to voksne greit, men innstigningen er litt trang.

I tillegg får Cross-utgaven et betydelig større bagasjerom. Det vil si; med tohjulstrekk er det på 367 liter, mens bilen med firehjulstrekk bare har 295 liter. Her tar tydeligvis motoren bak opp en del plass.

Bilen vil nok fortsatt være for liten for en familie med barn, men bør være svært attraktiv for et par med for eksempel hytte på fjellet.

Trekker på to og fire

Yaris Cross blir også ni centimeter høyere, noe som gjør at du får en litt høyere og mer oversiktlig kjørestilling. Det meste av den ekstra høyden kommer nemlig fra høyere bakkeklaring. Det er en stor fordel under kjøring på dårlige veier og på vinterføre med mye snø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer