Varsler økt råkjøring

Skal stoppe råkjørerne

Politiet i hele Europa ser den samme tendensen - færre biler, men høyere fart. Nå er UP-patruljene tilbake på plass.

«ALLE TIL PUMPENE»: Utrykningspolitiet (UP) skal forebygge fartsovertredelser og ruspåvirket kjøring. Nå kommer alle tilgjengelige patruljer tilbake i tjeneste, for å hindre varslet råkjøring. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
«ALLE TIL PUMPENE»: Utrykningspolitiet (UP) skal forebygge fartsovertredelser og ruspåvirket kjøring. Nå kommer alle tilgjengelige patruljer tilbake i tjeneste, for å hindre varslet råkjøring. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Organisasjonen Global Road Safety (Internasjonale Trygg Trafikk) gikk denne uka ut med en sterk oppfordring til det europeiske veipolitiet;

«Politiet over hele verden rapporterer om at mindre trafikk resulterer i mer råkjøring. Vi vil sterkt oppfordre politiet om å håndheve fartsgrensene og redusere skrekkscenarioer på veien».

Det norske utrykningspolitiet (UP) melder om akkurat den samme tendensen. Derfor går de ut i media og roper varsku.

Mer råkjøring og flere kontroller

Det er normalt at den såkalte sommerdekksesongen, som vi er på vei inn i nå, har flere saker med grov fart enn ellers i året. Overfor Dinside bekrefter imidlertid UP-sjef Steven Hasseldal at de har reagert mot flere med grov fart i år, sammenliknet med samme periode de siste par årene.

I forbindelse med coronapandemien har UP måtte avse ressurser til grensekontroller, men fra nå av vil alle tilgjengelige patruljer prioritere oppdraget de egentlig er satt til.

- Samfunnsoppdraget er å forebygge fartsovertredelser og ruspåvirket kjøring, som fører til drepte og hardt skadde i trafikken, sier Hasseldal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer