Skal «tapetsere» Norge med ladestasjoner

Gode elbil-nyheter fra Enova.

STATSSTØTTE: Enova skal tildele støtte for et stort antall ladestasjoner på en rekke strekninger langs det lange land.   Foto: VOLKSWAGEN
STATSSTØTTE: Enova skal tildele støtte for et stort antall ladestasjoner på en rekke strekninger langs det lange land. Foto: VOLKSWAGEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er elbil-landet fremfor noe, og nå skal det bli enda bedre å være elbilist her til lands.

De to neste årene skal nemlig over 20 nye strekninger bygges ut med hurtigladere.

Først ut er ruta langs E39 fra Stavanger til Trondheim, samt E6 fra Trondheim til Tromsø.

-Ambisjonene er å få på plass et sammenhengende ladetilbud langs alle de viktigste hovedfartsårene i Norge innen utgangen av 2017, forteller administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova.

Enova er satt til å organisere støtte av ladestasjoner, og gjør dette gjennom utlysninger, der ladeoperatørene konkurrerer om støtte for ulike strekninger.

LES ALT OM ELBIL

Fire perioder

Før jul kom den første utlysningen, i dag kom den andre. Senere i år vil det utlyses ytterligere to strekninger, hvor den første vil ta for seg Sør-Norge. Den andre vil ta for seg Tromsø - Kirkenes og Nordkapp.

IKKE BARE: Nei, ladestasjoene med støtte fra Enova kan lade alle elbiler, ikke bare Tesla.  Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
IKKE BARE: Nei, ladestasjoene med støtte fra Enova kan lade alle elbiler, ikke bare Tesla. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Vis mer


– Vi har tro på at dette nettverket av hurtigladere vil gjøre elbilen mer attraktiv. Det vil igjen øke etterspørselen etter og lønnsomheten for nye hurtigladestasjoner andre steder, sier Nakstad.

En av grunnene til at støtten er utformet som en konkurranse er at det på denne måten bidrar til en rask og helhetlig utbygging, forteller Enova videre.

Et av kravene er at det skal være minimum to lademuligheter per hver femte mil veinett, og dette nettverket må naturligvis ikke forveksles med de lukkede ladestasjonene til- og for Tesla.

Hva det vil koste brukerne å benytte seg av ladestasjonene, er foreløpig ikke kjent.

HYDROGEN: Uno-X og NEL skal sette opp 20 fyllestasjoner de neste årene.  Foto: UNO-X
HYDROGEN: Uno-X og NEL skal sette opp 20 fyllestasjoner de neste årene. Foto: UNO-X Vis mer


Utbyggingen av ladenettverket skjer omtrent samtidig som Uno-X og NEL går ut med at de skal bygge 20 fyllestasjoner for hydrogen i løpet av de kommende årene.

Nesten alle mener hydrogen er fremtiden

Oversikt over ladestasjoner for elbil:

Skal «tapetsere» Norge med ladestasjoner


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer