Skal utfordre Porsche

Nissan annonserer arvtageren etter 350Z.

Publisert
Sist oppdatert

Det er fra Nashville, Tennessee, at Nissan sender ut meldingen om at den nye sportsbilen 370Z skal vises for publikum i anledning bilutstillingen i Los Angeles den 19. november.

Fem ganger dyrere i Norge

Nord-Amerika er nemlig et svært viktig marked for denne bilen, og forgjengeren har solgt bra der borte, til en pris som tilsvarer en femtedel av det man må betale for den her i Norge.

Etterfølger 350Z

Forgjengeren har imponert oss i test flere ganger, og vi ser ingen grunn til at etterfølgeren skal bli noe dårligere. Det er den første fullstendige overhalingen av Nissans "Z"-serie siden denne ble reintrodusert som 2003-modell - da som 350Z. Denne var en mer kompakt og mer resolutt sportslig bil enn forgjengeren, 300ZX, som hadde vært ute av markedet siden år 2000. Av konkurrenter kan nevnes Porsche Cayman, Audi TTS og BMW Z4, samt noe mer marginalt Mazda RX8 og nye Hyundai Genesis Coupé.

Vi har tidligere testet - og likte godt - både 350Z kupé og roadster (se lenke nederst).

Også i Need for Speed

På samme måte som Citroëns GT-konsept, som vi nylig har omtalt her - og som er utviklet i samarbeid med spillprodusenten Polyphony - blir lanseringen av den nye sportsbilen fra Nissan foretatt i samarbeid med en produsent av dataspill. Dermed vil bilen gjøre sin - virtuelle - debut i Electronic Arts' action-bilspill Need For Speed Undercover. Det er tydelig at bilprodusentene har fått øynene opp for data/konsollspillenes rolle når det gjelder å bidra til å skape et dynamisk merkevare-image.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer