Skal utfordre Porsche

Nissan annonserer arvtageren etter 350Z.

Publisert
Sist oppdatert

Det er fra Nashville, Tennessee, at Nissan sender ut meldingen om at den nye sportsbilen 370Z skal vises for publikum i anledning bilutstillingen i Los Angeles den 19. november.

Fem ganger dyrere i Norge

Nord-Amerika er nemlig et svært viktig marked for denne bilen, og forgjengeren har solgt bra der borte, til en pris som tilsvarer en femtedel av det man må betale for den her i Norge.

Etterfølger 350Z

Forgjengeren har imponert oss i test flere ganger, og vi ser ingen grunn til at etterfølgeren skal bli noe dårligere. Det er den første fullstendige overhalingen av Nissans "Z"-serie siden denne ble reintrodusert som 2003-modell - da som 350Z. Denne var en mer kompakt og mer resolutt sportslig bil enn forgjengeren, 300ZX, som hadde vært ute av markedet siden år 2000. Av konkurrenter kan nevnes Porsche Cayman, Audi TTS og BMW Z4, samt noe mer marginalt Mazda RX8 og nye Hyundai Genesis Coupé.

Vi har tidligere testet - og likte godt - både 350Z kupé og roadster (se lenke nederst).

Også i Need for Speed

Skal utfordre Porsche

Skal utfordre Porsche

  1. Store bilder av Nissan 370Z
Skal utfordre Porsche


På samme måte som Citroëns GT-konsept, som vi nylig har omtalt her - og som er utviklet i samarbeid med spillprodusenten Polyphony - blir lanseringen av den nye sportsbilen fra Nissan foretatt i samarbeid med en produsent av dataspill. Dermed vil bilen gjøre sin - virtuelle - debut i Electronic Arts' action-bilspill Need For Speed Undercover. Det er tydelig at bilprodusentene har fått øynene opp for data/konsollspillenes rolle når det gjelder å bidra til å skape et dynamisk merkevare-image.

3.7 V6-motor

Men 370Z kommer da heldigvis i en høyst reell produksjonsutgave også, og vil bli introdusert hos forhandlere tidlig i 2009. Drivkilden vil fortsatt være en utmerket V6-motor, siste generasjon av en rekke (VQ) som som har vunnet flere utmerkelser, og som nå har et slagvolum på 3,7 liter mot 3,5 tidligere (hvorav navnet). Den nye generasjonen heter VQ37VHR og skal etter sigende produsere rundt 350 hestekrefter i nye 370Z. Den ble nylig introdusert i Infiniti G37 Coupé, som vi fikk anledning til å prøvekjøre i sommer, og som er mer komfort-orientert som seg hør og bør en representent for Nissans luksusmerke.

Det blir snart livligere i de kompakte sportsbilenes verden.

  • Se store bilder her!
  • Les vår test av Nissan 350Z kupé her!
  • Les vår test av Nissan 350Z roadster her!
  • Nissans univers er faktisk ganske spennende. Les her om Nissans eventyrlige verden med flere titalls varierte modeller...
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer