Bilgaranti

Skaper reaksjoner: - Framstår som en faktura

Får du en slik «faktura» i posten, som påstår at garantien på bilen din er ufullstendig, kan du la den gå i søpla.

FORKLEDD SOM FAKTURA: Å selge en ekstra garanti til eiere av eldre biler er ganske vanlig og ikke ulovlig. Får du et tilbud som dette, forkledd som en faktura, når bilen din fortsatt har fabrikk-garanti, er det ingen grunn til å betale. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
FORKLEDD SOM FAKTURA: Å selge en ekstra garanti til eiere av eldre biler er ganske vanlig og ikke ulovlig. Får du et tilbud som dette, forkledd som en faktura, når bilen din fortsatt har fabrikk-garanti, er det ingen grunn til å betale. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere lesere har henvendt seg til DinSide etter å ha fått noe de tror er en faktura, som egentlig er et tilbud, der Nordisk Bilgaranti AS, som driver firmaet Bilbeskyttelse, påstår at garantien på bilen deres er ufullstendig.

Eierne har biler som er tre-fire år gamle og som fortsatt er omfattet av garantien som norske bilimportørene gir når du kjøper en ny bil. Den er for de aller fleste nye biler på fem år. Enkelte importører gir sju års garanti.

Tidligere i år skrev vi en sak om det samme firmaet, som den gang sa at garantien på bilen var utløpt, selv om bilene bare var to-tre år gamle. Den gang beklaget selskapet dette og sa at det var en glipp internt og at tilbudet egentlig skulle vært sendt til eiere av litt eldre biler.

- Svindel eller seriøst?

I løpet av den seineste uka har DinSide likevel fått flere tips fra lesere som har mottatt en faktura fra selskapet. Felles for samtlige er at bilene deres fremdeles er dekket av nybilgarantien.

«Jeg mottok et sånt garanti-brev i dag. Jeg lurer på om dette bare er svindel eller noe jeg må ta seriøst», spør en av DinSides lesere som har henvendt seg til oss. Personen har en tre år gammel Audi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer