Skapt for sikkerhet

Dette ser bra ut, men hovedfokus er design for økt sikkerhet. Noe som tiltaler de fleste, og spesielt oss jenter vil vi tro.

Publisert
Sist oppdatert

Dette er en stor bil, og for oss med ryggeangst og parkeringsskrekk er det en bøyg å skulle legge ut på veien i en så svær doning. Ryggesensoren hjelper oss imidlertid gjennom ryggetåka, infernalsk piping varsler om nærgående objekter bakut. Men vi drømmer også om hjelp til å holde fronten bulkfri.

Størrelsen teller

Høyden på bil og sittestilling er gull verdt. Oversikten i en så stor bil er mange ganger bedre enn fra kjøretøy der du sitter nærmere asfalten. Det gir en behagelig følelse av kontroll å sitte et hode eller to høyere enn andre bilister, og dette er nyttig både på landevei og i byen. Vi finner lett ledig parkeringsplass med slik oversikt, har full oversikt over hva som skjer foran oss på veien, samt at det er greiere å følge med bak. Mens vi kjører er størrelsen en ubetinget fordel, kanskje med unntak av de gangene vi roter oss inn på smale veier og møter en buss. Det skjer heldigvis ikke alt for ofte ...

Dessuten er det en størrelse til av betydning. Motorstørrelsen. Vår testbil klasker til med 210 hester, og det gir oss mulighet til å bli heftig omfavnet av setene om vi trykker til på gassen. Og det gjør vi jo. Ikke for å råkjøre, men for å suse over krysset før lysene skifter til rødt, for å komme oss forbi den eksosdampende lastebilen som kjører i 40 opp bakken, og for å komme oss glatt ut på motorveien uten å skape kø av frustrerte medbilister bak oss i akselerasjonsfeltet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer